چگونه یک مقاله بنویسم؟

مقاله ها معمولاً گزارش هایی از یافته های علمی و نتایج اقدامات پژوهشی هستندکه محققان در اختیار سایر پژوهشگران، متخصصان و علاقه مندان قرار می دهند. اگر مقاله ها به شیوه درستی نوشته نشوند نمی توانند به شکل مطلوبی مفاهیم خود را به دیگران انتقال دهند. اگر تابه حال تجربیات خود را در قالب متن در شبکات اجتماعی به اشتراک گذاشته باشید پس احتمالاً با اصول اولیه مقاله نوشتن آشنایی دارید. نویسنده معمولاً مقاله خود را با یک ایده اصلی شروع می شوند سپس با پرسش این سؤال که “خب بعد چه اتفاقی خواهد افتاد؟” آن را ادامه می دهد. اگرچه مقاله ها با موضوعات متفاوتی نوشته می شوند اما در تمامی آن ها از یک چارچوب و استخوان بندی مشابهی استفاده می شود. در ادامه تمام قوانین و مراحل مهم مقاله نویسی را توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید.

قبل این مقاله شاید بخواهید اطلاعات بیشتری در مورد نحوه نوشتن پایان نامه کسب کنید. در این مقاله شیوه صحیح نوشتن پایان نامه را توضیح داده ایم.

آنچه در این مقاله خواهید خواند:

  • موضوع خود را انتخاب کنید

در مرحله اول، قبل از شروع مقاله موضوع خود را انتخاب کنید. انتخاب موضوع در مدت زمان کم امکان پذیر نیست. بهتر است برای انتخاب موضوعی مناسب حداقل یک هفته زمان بگذارید. در طول این مدت مقالات و پژوهش های دیگر مطالعه کرده و آنها را در دفترچه خود یادداشت کنید.بعد از انتخاب موضوع نوع مقاله را انتخاب کنید. به طور خلاصه هر مقاله ای می تواند کامل، کوتاه و یا مروری باشد.

  • عنوانی مناسب برای مقاله خود انتخاب کنید

انتخاب عنوان یکی قدم های مهم مقاله نویسی است. عنوان را به گونه ای انتخاب کنید که کل موضوع مقاله را پوشش دهد به طوری که خواننده با خواندن آن به موضوع پی ببرد و نیاز نداشته باشد برای فهمیدن موضوع کل مقاله را مطالعه کند. اکثر پژوهش گران اغلب پس نوشتن متن کلی مقاله اقدام به انتخاب موضوع میکنند این امر کمک میکند ایده های بیشتری برای انتخاب عنوان بدست آورید.

  • شرایط نشریه را مطالعه کنید

درصورتی که می خواهید مقاله تان را در وب سایتی خاص منتشر کنید بهتر است قبل هر کاری راهنمای نویسندگان نشریه مربوطه را مطالعه کنید. هر نشریه ای قوانینی خاص برای ارائه مقاله ها دارد. معمولاً این دستورالعمل ها حاوی دستورالعمل های ویرایشی، آئین نامه های ارسال مقاله، دستمزدهای انتشار دسترسی باز و کپی رایت هستند. در این بخش به طور کلی به چارچوب مناسب مقاله نویسی پرداخته میشود که با مطالعه آن نه تنها به قوانین سایت احترام میگذارید بلکه میتوانید اطلاعات جالبی درمورد مقاله نویسی بدست آورید.

  • یک پیش نویس آماده کنید

قبل از ارائه مقاله اصلی بهتر است ایده های خود در قالب یک پیش نویس بنویسید. برای نوشتن پیش نویس نیازی به رعایت قانون خاصی ندارید. پیش نویس هارا بخوانید و بازبینی کنید. بهتر است در طول نوشتن پیش نویس ها مدام از خود بپرسید: آیا ترتیب فرایند مقاله منطقی است؟ آیا همة گام های مهم را تحت پوشش قرار داده اید؟

بعد از نوشتن پیش نویس بهتر است مدتی نوشتن مقاله را متوقف کنید.

  • ابتدا بر روی متن اصلی تمرکز کنید

منطقی است که بخواهید مقاله را با نوشتن چکیده، مقدمه و موضوع آغاز کنید. اما فراموش نکنید که همیشه در انتها داستانی متفاوت تر از چیزی که در نظر داشتید بیان خواهید کرد. اگر قبل از اینکه متن مقاله را بنویسید آن را با مقدمه شروع کنید احتمالا در پایان هم متن کلی و هم مقدمه را دوباره بازنویسی خواهید کرد. قبل از نوشتن مقاله سعی کنید ابتدا با دقت و تمرکز بیشتری متن اصلی را بنویسید و پس از مرور و بازنویسی مقدمه را شروع کنید. اینکار نه تنها از بازنویسی دوباره مقاله جلوگیری میکند بلکه باعث میشود با ایده های بیشتری مقدمه را بنویسید.

مقاله#مقاله-نویسی#پژوهش#پژوهشگر#پایان-نامه#رساله

پیش نویس را بارها مرور کرده و اصلاح کنید

  • به ساختار مقاله توجه کنید

هر مقاله ای باید از یک چارچوب و فرمتی مناسب پیروی کند. این امر نه تنها باعث میشود اطلاعات به شکل منظمی دسته بندی شوند بلکه متن مقاله را منظم تر میکند. یکی از چارچوب مناسب مقاله نویسی قالب IMRAD میباشد که از سوی انجمن استانداردهای ملی آمریکا به عنوان ساختار استاندارد در سال ۱۹۷۹ عرضه شده است. کلمه IMRAD از حرف اول مقدمه مقاله (Introduction)، روش (Method)، نتایج (Results) و بحث های انتهایی مقاله (Discussion) درست شده است. پژوهشگر در این ساختار بر اساس این سؤالات مقاله خود را قالب بندی می کند: مقدمه: چه چیزی باعث شد مقاله بنویسید؟ چرا این کار را انجام دادید؟ روش (بدنه اصلی): چگونه این کار را انجام دادید؟ نتایج: در طی این پژوهش به نتایجی و یافته هایی دست پیدا کردید؟ بحث: هدف کل پژوهش چیست؟ و در ادامة متن، نتیجه گیری، سپاسگزاری، منابع و مأخذ و مطالب پشتیبان نوشته می شود. به طورکلی هر مقاله ای باید دارای عنوان، چکیده، کلمات کلیدی، مقدمه، بدنه اصلی، نتیجه گیری و منابع باشد.

مقاله#مقاله-نویسی#پژوهش#پژوهشگر#پایان-نامه#رساله

ساختارIMRAD

  • عنوان

به طور خلاصه می توان گفت عنوان معرف مقاله بوده و در مقاله نویسی از اهمیت زیادی برخوردار است. همان طور که گفته شد، عنوان مقاله باید به گونه ای انتخاب شود که علاوه بر اینکه کل موضوع مقاله را پوشش دهد و همچنین اگر علاقه دارید مقاله را در اینترنت منتشر کنید باید بتواند در موتورهای جستجو نیز به خوبی ظاهر گردد.

  • چکیده

چکیده خلاصه ای از مقاله است که نکات مهم آن را در بر می گیرد. یک چکیده خوب در یک خط دلیل اهمیت مقاله را توضیح می دهد. چکیده این فرصت را به مخاطب می دهد که در مورد ادامه دادن یا ندادن مقاله تصمیم گیری کند. میتوانید همانند عنوان چکیده را نیز بعد از اتمام مقاله بنویسید.در نوشتن چکیده از نقل قول ها استفاده نکنید و سعی کنید چکیده را در یک پاراگراف 400 کلمه ای بنویسید. برای نوشتن چکیده از سوالات زیر استفاده کنید:

موضوع پژوهش چیست؟

چرا این پژوهش را انجام دادید؟ سعی داشتید به چه سوالی پاسخ دهید؟

چگونه مقاله را انجام دادید؟

مخاطب با خواندن مقاله چه چیزی یاد خواهد گرفت؟ نتایج مهم را اعلام کنید.

چرا این مقاله اهمیت دارد؟ حداقل به یک پیام مهم اشاره کنید.

  • کلمات کلیدی

هر مقاله بر روی چند کلمه بنیان می شود. کلمات کلیدی مغز اصلی مقاله هستند که هر بخش را به طور خلاصه در قالب یک یا چند کلمه معرفی میکنند.

  • مقدمه

مقدمه ها چشم اندازی از مقاله ارائه شده هستند. در این بخش معمولاً تمام فعالیت های مهمی که برای مقاله انجام شده ذکر شده و در مورد هدف مقاله، روش ها و نحوه انجام تحقیق توضیح داده میشود. در ادامه مقدمه بهتر است با توضیحی مختصر ساختار مقاله را نیز شرح دهید.

  • بدنه اصلی مقاله

بدنه اصلی مقاله همان طور که از اسمش پیداست شامل بخش اصلی از مطالبی است که مقاله نویس در مورد آن ها تحقیق کرده و پژوهش خود را نوشته است.

  • نتیجه گیری

در بخش نتیجه گیری یک جمع بندی کلی در مورد مقاله ارائه می شود. این بخش خلاصه مطالب ارائه شده در طول مقاله است و به طور و اجمالی هرآنچه در گزارش تحقیق بیان شده است را بازگو می کند. در این فصل مخاطب می تواند در کوتاه ترین زمان به مطالب و نکات اصلی مقاله پی ببرد.

  • منابع

در پایان مقاله باید به شکل صحیح و صادقانه ای منابعی را که در طول نوشتن پژوهش خود از آن ها بهره گرفته اید ذکر کنید. شکل نوشتن منابع به این گونه است ابتدا نام منبع را به ترتیب شماره در انتهای پایان نامه بنویسید سپس شماره آن منبع را در داخل قلاب کنار آن مطلب بنویسید (مثلاً [2]). همچنین باید مطلب مربوطه در داخل یک گیومه قرار دهید.

 

مقاله#مقاله-نویسی#پژوهش#پژوهشگر#پایان-نامه#رساله

استفاده از تصاویر و جدول ها مقاله را جذاب می کند

مقاله مرتبط:

دانستن اینکه چه نوع مقاله ای در مجله ها چاپ میشوند برای همه مفید و مهم است. مخصوصا برای دانشجویان و محققانی که شبانه روز مشغول به تحقیق و مستند سازی نتایج هستند. در دانشگاه از شما انتظار می رود که نتایج تحقیقات خود را منتشر کنید ولی اکثر تازه کاران با راه و رسم انتشار و چاپ یک مقاله علمی در مجله ها آشنا نیستند. در این مطلب با انواع مقالات علمی (different types of scientific papers) که در مجلات چاپ میشوند آشنا خواهیم شد و ویژگی های هر کدام را یاد خواهیم گرفت. پس با ما همراه باشید.

انواع مقالات علمی در مجلات داخلی و خارجی

  • از جداول و تصاویر استفاده کنید

تصاویر و جدول ها نیروی محرکة مقاله بوده و کارآمدترین راه ارائة نتایجتان هستند. هنگام ارائة جداول و ارقام بهتر است از طرح های شلوغ بپرهیزید و نمادهای واضح و مجموعة داده های قابل تشخیص را در تصاویر بگنجانید. همچنین بهتر است به جای ارائه داده های طولانی از نمودار مناسب استفاده کنید. در صورتی که میخواهید مقالتان را به چاپ برسانید یا آن را در قالب پایان نامه استفاده کنید بهتر است تصاویر جداول و نمودار های مقاله سیاه و سفید باشند. در این صورت کیفیت چاپ تصاویر بالاتر رفته و با وضوح بالاتری چاپ میشوند.

  • سبک نگارش صحیح را رعایت کنید

محقق باید تمام نکات نگارشی، گرامری و املایی را در نوشتن مقاله رعایت کند. برای نوشتن یک مقاله مناسب بهتر است: از به کاربردن تعبیرهای نامناسب و عامیانه اجتناب کنید، مطالب را ساده، روان و جذاب ارائه کنید و هر بخش از نوشته که شامل یک اندیشه و مطلب خاصی است را در یک بند (پاراگراف) بنویسید. برای کوتاه کردن متن مقاله میتوانید به جای نوشتن اطلاعات تکراری از جداول استفاده کنید. املای غلط نام نویسنده رایج ترین اشتباهی است که در اکثر مقاله ها دیده می شود بهتر است از نوشتن مقاله به املای نام افراد توجه کنید. برای اصلاح خطاهای املایی و نگارشی می توانید از نرم افزارهای پاک نویس (برای زبان فارسی) و گرامرلی (برای زبان انگلیسی) استفاده کنید.

  • از منابع و رفرنس ها استفاده کنید

با انتخاب منابع و رفرنس ها نه تنها به پژوهشگرانی که از مقالات آن ها در مقاله خود استفاده کرده احترام میگذارید و حق کپی رایت را رعایت میکنید بلکه میتوانید از رفرنس ها در موارد مختلفی نیز بهره بگیرید. مثلا با استفاده از منابع میتوانید این امکان را بوجود آورید که خواننده ها در صورت تمایل بتوانند اطلاعات بیشتری در مورد موضوعی که قبلاً منتشر شده است بدست آوردند و یا میتوانید برای حمایت از اظهاراتی که ممکن است مورد اختلاف قرار گیرند از منابع استفاده کنید. به عنوان مثال در: " پژوهش های قبلی نشان داده است که وانیل بهتر از شکلات است." یک مرجع نیاز دارید. برای انتخاب مرجع اغلب منابع مختلفی وجود دارد که میتوانید با سلیقه شخصی خود آن هارا انتخاب کرده و در مقاله خود بگنجانید.

  • مقاله خود را منتشر کنید

پس از اتمام نوشتن مقاله و قالب بندی آن برای یک مجله خاص ، به وب سایت آن مجله بروید و آن را برای ارسال بارگذاری کنید. فراموش نکنید که مقاله شما ممکن است بلافاصله رد شود یا برای بررسی به متخصصان این حوزه ارسال شود. این متخصصان متن مقاله شما را خوانده و آن را نقد می کنند. سپس براساس تصمیم آنها مقاله شما ممکن است تجدید نظر جزئی ، تجدید نظر عمده و یا رد شود. بعد از تایید آن ها مقاله شما به ویراستار و بازبینان ارسال می شود. دوباره به آنها فرصتی داده می شود تا تمام توضیحات شما را خوانده و تصمیم بگیرند که آیا این مقاله آماده پذیرش است یا خیر. گاهی اوقات پژوهش شما معمولاً 2-3 دور توسط داوران بررسی می شود. سپس هنگامی که یک مقاله پذیرفته شد ، توسط مجله منتشر می شود تا سایر افراد بتوانند به آن مقاله دسترسی داشته باشند.

 

در مقاله ارائه شده سعی شد تمام نکاتی که در نوشتن پژوهش ها و مقالات مهم هستند ذکر شود. همان طور که گفته شد هر مقاله از یک عنوان، چکیده، کلمات کلیدی، مقدمه، بدنه اصلی، نتیجه گیری و منابع تشکیل می شود. فراموش نکنید که قبل از رعایت چارچوب و یا قوانین مقاله نویسی مهم ترین نکته ای در شروع مقاله اهمیت دارد انتخاب موضوع و ارائه محتوی مناسب است. قبل از ارائه مقاله بارها آن را مطالعه کنید و سعی کنید مطالب مختلف را به چالش کشیده و نظریات خلاقانه ای ارائه دهید.

  • خدمات ترجمه، ویرایش، و بازنویسی متن ادیت95 راهی برای نگارش بهتر مقاله

یکی از عوامل منجر به رد شدن مقاله کیفیت نگارشی پایین یک مقاله است. سالیانه تعداد زیادی از مقالات انگلیسی، علیرغم سطح بالای علمی، به علت سطح پایین نگارشی ریجکت می شوند. بنابراین، هرقدر هم یک مطالعه قوی باشد، نگارش و ویرایش آن نیازمند یک فرد خبره در نوشتن می باشد. در راستای ارتقاء سطح نگارشی مقالات انگلیسی ارسالی به ژورنالها و افزایش شانس پذیرش آنها، گروه ترجمه، ویرایش، و پارافریز  ادیت95  اقدام به ارائه سرویس های با کیفیت ترجمه، ویرایش، و پارافریز مقاله انگلیسی می پردازد.

خدماتی که در ادیت۹۵ ارائه می‌شوند عمدتاً شامل موارد زیر است:

۱. ادیت مقالات و متون انگلیسی
۲. ترجمه تخصصی فارسی به انگلیسی
۳. پارافریز و رفع سرقت ادبی مقاله
۴. ترجمه انگلیسی به فارسی

 برای ثبت سفارش ترجمه فارسی به انگلیسی، ویرایش، یا پارافریز همین الان در  ادیت95 عضو شوید و ثب سفارش نمایید:

عضویت/ثبت سفارش

نظر خود را در پایین این صفحه برای ما و کاربران سایت بنویسید.

این مقاله در گروه ترجمه، ویرایش و رفع سرقت ادبی ادیت95 تهیه شده است. استفاده بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.

ترجمه و تألیف: فاطمه شوری

ارسال نظر


آخرین مقالات و اخبار سایت مشاهده همه اخبار و مقالات
514 تعداد کاربران
14540 تعداد پروژه ها
17 تعداد مترجمان
6452 فارسی به انگلیسی
4152 انگلیسی به فارسی
93 رضایت مشتریان
شماره های تماس : - 04136384214 09919001619
ثبت سفارش