چگونه یک انگیزه نامه بنویسم؟ شیوه صحیح نوشتن انگیزه نامه

چگونه یک انگیزه نامه (Statement of Purpose) قوی بنویسم؟

سخت ترین قسمت نوشتن هر متنی بعد از انتخاب مسیر متن اقدام به نوشتن آن است. داشتن یک فرمت یا قالب خاص نه تنها به شما در تجسم ساختار متنتان کمک می کند بلکه خواننده را نیز به خواندن ادامه متن تشویق میکند. در ادامه به شکل مفصلتری به این قالب  پرداخته شده است تا بتوانید ایده ها را شروع کرده و به نتیجه شگفت انگیزی برسید.

قطعا نمیخواهید همه زمان خود را برای دانستن نکات یک انگیزه نامه مناسب هدر دهید. در این مقاله سعی شده به شکل خلاصه ای به تمام نکات مفید این موضوع پرداخته شود تا بتوانید در کمترین زمان اطلاعات مورد نیاز در مورد نوشتن یک انگیزه نامه مناسب را کسب کنید.

در این نوشتار با موارد زیر روبرو خواهید شد:

  • انگیزه نامه چیست؟

انگیزه نامه (یا به اختصار SOP) در زمینه اپلای برای مدارس یا دانشگاه ها، مقاله ای است که اطلاعات مهمی را در مورد اینکه چرا میتوانید کاندید خوبی برای این رشته باشید و یا چه اهداف حرفه ای( فارغ از اعداد و نمرات) برای بعد از فارغ التحصیلی در نظر گرفته اید در اختیار کمیته پذیرش قرار میدهد. این مقاله که گاهی به عنوان SOP، بک گراند شخصی (personal background) و مقاله اپلیکیشن (application essay) نیز یاد میشود یکی از مهم ترین قدم ها برای پذیرش تحصیلی است. مقاله انگیزه نامه به قدری مهم است که حتی دانشگاه های دارای رتبه برتر مانند MIT، استنفورد (Stanford) یا برکلی (Berkley) آن را به عنوان یک عامل تعیین کننده مهم در نظر می گیرند.

#انگیزه-نامه#آموزش-نوشتن-انگیزه-نامه#بخش-های-یک-انگیزه-نامه#نحوه-نوشتن-یک-رساله#how-to-write-an-effective-SOP

مقاله انگیزه نامه بسیار مهم است و دانشگاه ها آن را به عنوان یک عامل تعیین کننده مهم در نظر می گیرند.

  • شرایط عمومی برای نوشتن انگیزه نامه چیست؟

انگیزه نامه (standard operating procedure) و یا علاقه نامه (statement of interest) نه تنها به عنوان کاندید اطلاعات شخصی تان را در اختیار کمیته پذیرش قرار میدهد بلکه بلکه توانایی ها و شایستگی های شما را نیز منعکس میکند. همان طور که میدانید نوشتن یکی از وظایف مهم دانشجویان است. هر دانشجویی در طول دوران تحصیلی خود باید هزاران کلمه متن بنویسد. با در نظر گرفتن این نکته ، نشان دادن مهارت نویسندگی حتی در  انگیزه نامه نیز اهمیت بسیاری دارد .

  • برخی از نکات نوشتن انگیزه نامه استاندارد

-        انگیزه نامه شما نباید دارای غلط های املایی ، املایی یا دستوری باشد.

-        متن خود را مختصر و واضحتر بنویسید.

-        از کلیشه ها و نکات تکراری خودداری کنید.

-        متن خود را به شکل رسمی بنویسید.

-        لحنی مثبت و مطمئن داشته باشید.

یکی از سوالات مهم در این زمینه این است که چگونه میتوان فرمت مناسبی برای انگیزه نامه انتخاب کرد؟

برای نوشتن انگیزه نامه بهتراست از فرمت دانشگاهی معمول استفاده کنید:

-        از فونت Times New Romanاستفاده کنید.

-        از هر طرف حاشیه‌های 1 اینچی قرار دهید.

-        خط فاصله را 1.5 انتخاب کنید.

این فرمت، فرمت استانداردی است که در هر مقاله انگیزه نامه‌ای باید رعایت شود. توجه داشته باشید که تنها مزیت این فرمت خوانا و منظم‌تر شدن نوشته است و رعایت کردن آن هر تأثیری در افزایش امتیاز مقاله شما نخواهد داشت.

  • بایدها و نبایدهای نوشتن یک انگیزه نامه استاندارد

    • بایدها

-        مقاله را فرمت‌بندی کنید

-        مقاله خود را به شکل رسمی بنویسید

-        دستور زبان و املا متن خود را بررسی کنید

-        از فونت خوانا استفاده کنید.

  • نبایدها

-        از فونت‌های عجیب و پیچیده استفاده نکنید

-        پس‌زمینه متن خود را رنگارنگ و شلوغ انتخاب نکنید

-        نباید زبان و ساختار جملاتتان پیچیده و یا غیررسمی باشد.

 

#انگیزه-نامه#آموزش-نوشتن-انگیزه-نامه#بخش-های-یک-انگیزه-نامه#نحوه-نوشتن-یک-رساله#how-to-write-an-effective-SOP

هنگام نوشتن انگیزه نامه استفاده از فرمت استاندارد بسیار اهمیت دارد

شاید مقاله زیر برایتان مفید باشد:

چگونه یک مقاله بنویسیم؟

مقاله‌ها معمولاً گزارش‌هایی از یافته‌های علمی و نتایج اقدامات پژوهشی هستند که محققان در اختیار سایر پژوهشگران، متخصصان و علاقه‌مندان قرار می‌دهند. در ادامه تمام قوانین و مراحل مهم مقاله‌نویسی را توضیح خواهیم داد با ما همراه باشید.

 

چگونه مقاله بنویسیم؟

 

 

  • حجم SoP چند صفحه یا چند کلمه است؟

برای آگاهی از حجم دقیق مقاله بهتر است به سایت دانشگاه مربوطه مراجعه کرده و قوانین مربوط به انگیزه نامه آن دانشگاه را مطالعه کنید. معمولاً اکثر دانشگاه‌ها مقاله‌هایی را در این زمینه ارائه می‌دهند که با مراجعه به آن مقالات می‌توانید اطلاعات مفیدی در مورد انگیزه نامه‌نویسی کسب کنید. اما در حالت کلی بهتر است متن مقاله خود در یک صفحه یا حداکثر یک و نیم صفحه گنجایش دهید. سعی کنید با کوتاه نویسی و اجتناب از توضیحات طولانی اعتبار مقاله خود را افزایش دهید. بهتر است از توضیحات اضافی در مورد رشته و مشخصات شخصی خود خودداری کنید چرا که این توضیحات قبلاً در پرونده شما ذکر شده‌اند.

در ادامه در یک مقاله پنج پاراگرافی توضیح خواهیم داد که چه مطالب و استراتژی‌هایی را در مقاله یک‌صفحه‌ای خود ارائه دهید. همچنین، این بخش شما را در تصمیم‌گیری در مورد نحوه نوشتن انگیزه نامه نیز  راهنمایی خواهیم کرد.

  • یک مقاله انگیزه نامه باید شامل چه بخش ها و پاراگراف‌هایی باشد

- پاراگراف اول مقدمه

- پاراگراف دوم دلیل درخواست برای پذیرش تحصیلی

- پاراگراف سوم دلایل منحصربه‌ فرد بودن شما

- پاراگراف چهارم هرگونه اطلاعات اضافی که می‌خواهید به اشتراک بگذارید

- پاراگراف پنجم نتیجه‌گیری

 

  • بخش اول: چه کسی هستید و چه برنامه‌هایی برای آینده دارید؟ - پاراگراف اول

در پاراگراف اول، باید به شکل خلاصه و مختصری سابقه و اهداف شغلی خود را توضیح دهید. توجه داشته باشید که هرگونه اطلاعاتی که در مقدمه ارائه می‌دهید باید از جنبه‌های خاصی به اپلیکیشن، رشته و دوره‌های تحصیلی شما مربوط باشد. مثلاً صحبت‌کردن درمورد آشپزی، عشق و زندگی روزمره کمک زیادی به ارائه نقش یا موفقیت‌های تحصیلی شما نمی‌کند. علاوه بر این، سعی کنید انگیزه نامه را در ارتباط با پایان‌نامه اصلی خود بنویسید و از ایجاد دوگانگی بین انگیزه نامه و پایان‌نامه اجتناب کنید.

به‌عنوان‌مثال، این بخش  از شرح برنامه علوم و فناوری بهداشت هاروارد رادر نظر بگیرید "دانشجویانHST یاد می‌گیرند که تخصص مهندسی و علمی خود را از آزمایشگاه به بیمارستان و بینش بالینی را از بیمارستان به آزمایشگاه بیاورند ". درصورتی‌که از این طرح استفاده می‌کردید احتمالاً باید پیشینه‌ای را که در زمینه تحقیقات علمی و ارتباط آن با شما یا بیماران به دست آورده بودید در انگیزه نامه خود نیز ذکر می‌کردید تا کارکنان دانشکده نیز اطلاعات بیشتری درمورد اهداف و بیشینه شما بدست آورند.

برای اینکه به شکل دقیق و مرتبطی جزئیات برنامه و علایق خود را در انگیزه نامه ذکر کنید باید در مورد آن برنامه و دوره‌های درسی تحقیق کرده و سعی کنید آنچه می‌نویسید با جزئیاتی که در توضیحات برنامه موجود است مرتبط باشد.

#انگیزه-نامه#آموزش-نوشتن-انگیزه-نامه#بخش-های-یک-انگیزه-نامه#نحوه-نوشتن-یک-رساله#how-to-write-an-effective-SOP

در پاراگراف اول، باید از ذکر موارد نامربوط بپرهیزید زیرا کمکی به تصمیم‌گیری درمورد شما نخواهند کرد

  • بخش دوم: چرا می‌خواهید این کار را انجام دهید؟ - پاراگراف دوم

در پاراگراف دوم باید توضیح دهید که چگونه به رشته تحصیلیخود (چه رشته ادبیات و چه رشته اقتصاد) علاقه‌مند شدید. بعد از اینکه در مورد سابقه و اهداف خود در پاراگراف دوم توضیح دادید باید علاقه خود به آن موضوع را نیز بیان کنید. بیان علاقه نسبت به آن موضوع بسیار مهم است چراکه دلیل اصلی نوشتن انگیزه ارائه توضیحاتی است که چرا باید در آن رشته پذیرش شوید.  قبل از شروع پاراگراف دوم، به این نکته بیندیشید که انگیزه نامه، اهداف و علایق شما چه ارتباطی باهم دارند؟

در این پاراگراف دلایلی کلی مانند "من دوست دارم به مردم کمک کنم" ارائه نکنید چرا که این دلایل کمکی به تصمیم‌گیری درمورد شما نخواهند کرد. اینکه می‌خواهید به مردم کمک کنید عالی است ولی به‌جای آن سعی کنید به این سؤالاتی مانند"چرا دوست دارید به مردم کمک کنید؟ چطور شد که به این موضوع علاقه‌مند شدید؟ چرا می‌خواهید برنامه خاص را برای کمک به مردم یاد بگیرید؟ این موضوع چه ارتباطی با زندگی شما دارد؟ چرا تحصیلات تکمیلی امری مهم برای آینده شما است؟ پاسخ دهید هرچه بیشتر دلایل خود را کشف کنید بهتر می‌توانید کمیته پذیرش را متقاعد کنید که شما انتخاب مناسبی خواهید بود. تمرکز بر دلایلی که نشان می‌دهد شما مناسب‌ترین فرد هستید ضروری‌ترین بخش نوشتن است.

#انگیزه-نامه#آموزش-نوشتن-انگیزه-نامه#بخش-های-یک-انگیزه-نامه#نحوه-نوشتن-یک-رساله#how-to-write-an-effective-SOP

در پاراگراف دوم باید بجای دلایل کلی، اهداف و علایق خود را دقیق و با جزییات ارائه دهید

  • قسمت سوم: چرا شما نامزدی مناسب برای این برنامه هستید؟ - پاراگراف 3 و 4

بعدازاین، در پاراگراف سوم، باید هر تجربه‌ای را که قبلاً در رشته تحصیلی خود داشته‌اید، به طور مختصر شرح دهید. به‌عبارت‌دیگر، در این پاراگراف می‌توانید اطلاعات مهم‌تری در مورد شخصیت خود به کمیته پذیرش ارائه دهید. برای ارائه بهتر اطلاعات به شغل و هر پروژه‌ای که انجام داده‌اید فکر کنید. درصورتی‌که یادآوری این تجربیات برای شما دشوار است  سعی کنید با برخی از دوستان یا خانواده‌ای که شما را به‌خوبی می‌شناسند و با آنها رابطه بسیار خوبی دارید صحبت کنید. آنها ممکن است در یادآوری تجربیات مربوطه کمک کنند.

هنگام صحبت در مورد تجربه خود، سابقه، اهداف و علایقتان (که در پاراگراف‌های قبلی ذکر کردید)  باید نقطه مرجع شما باشند. تجربیات شما باید مطابق برنامه مربوطه بوده و  نشان می‌دهند که شما درک روشنی از برنامه دارید. فراموش نکنید که کمیته پذیرش همیشه به دنبال نامزدی است که اهداف حرفه‌ای و شخصیت او بتواند با جامعه دانشجویی مطابقت داشته باشد.

در پاراگراف چهارم می‌توانید تجربیات دیگری از موضوع خاص را که به شما در آمادگی برای تحصیلات تکمیلی کمک کرده‌اند، شرح دهید. مثلاً می‌توانید درمورد کتابی که شما را به ادبیات علاقه‌مند کرده است یا کارهای داوطلبانه‌ای که شما را عاشق اقتصاد کرده است، بگویید. هرچقدر توضیحات دقیق‌تری ارائه دهید مقاله شما خاص و منحصر به فراتر خواهد شد ولی فراموش نکنید که نباید بیش از حد این قسمت را طولانی کنید. برای کسب اطلاعات و ایده‌های بیشتر می‌توانید سایر انگیزه نامه هارا مطالعه کنید.

#انگیزه-نامه#آموزش-نوشتن-انگیزه-نامه#بخش-های-یک-انگیزه-نامه#نحوه-نوشتن-یک-رساله#how-to-write-an-effective-SOP

در قسمت سوم باید به صورت دقیق بیان کنید که چرا شما نامزدی مناسب برای این برنامه هستید

  • قسمت چهارم: می‌خواهید در آینده چه کاری انجام دهید؟ - پاراگراف پایانی

در پاراگراف پایانی باید اهداف و انگیزه‌های بلندمدت شغلی خود را به طور خلاصه شرح دهید. توجه داشته باشید که این پاراگراف با پاراگراف اول قدری متفاوت است. در پاراگراف اول، باید در مورد آنچه می‌خواهید انجام دهید یا به‌عبارت‌دیگر، هدف بعدی که می‌خواهید به آن برسید صحبت کنید ولی در پاراگراف پایانی باید در مورد اینکه در چند سال آینده می‌خواهید کجا باشید بحث کنید. به‌عنوان‌مثال، شاید هدف شما مدیریت باشد، اما ممکن است هدف بلندمدت شما مدیریت یا مدیرعامل یا هر عنوان دیگری در رشتتان باشد.

تا این لحظه، در مورد گذشته و حال صحبت کرده‌اید و قالب‌بندی انگیزه نامه خود را نیز پشت سر گذاشته‌اید. توجه داشته باشید که کمیته پذیرش دانشجویانی را انتخاب خواهند کرد دارای چشم‌انداز بلندمدت مربوط به برنامه باشند و بتوانند مطالبی را که در دوران تحصیلی خود یاد گرفته‌اند در رشد رشته تحصیلی خود بکار ببرند. چرا باید یک افسر پذیرش دانشجویی را پذیرش کند که دید روشنی از نحوه پیشرفت رشته خود ندارد؟ قطعاً منطقی نیست که دانش‌آموزی را انتخاب کنند که هدف بلندمدت و مشخصی نسبت به رشته خود نداشته باشد.

#انگیزه-نامه#آموزش-نوشتن-انگیزه-نامه#بخش-های-یک-انگیزه-نامه#نحوه-نوشتن-یک-رساله#how-to-write-an-effective-SOP

در قسمت پنچم بر خلاف قسمت اول باید بجای اهداف کوتاه مدت از اهداف بلند مدت خود صحبت کنید

بعد از پایان سعی کنید چندین بار مقاله را مرور کرده اشکالات آن را اصلاح کنید.

اکنون که قالب‌بندی و ساختار اصلی مقاله انگیزه نامه را یاد گرفته‌اید وقت آن است که مقاله خود را شروع کنید. درصورتی‌که هنوز برای نوشتن آماده نیستید و یا تمایل دارید اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید بهتر است ابتدا مقاله انگیزه نامه پیشین دیگر را مطالعه کنید.

زمانی که مقالات دیگر را مطالعه می‌کنید به این فکر کنید که آیا نویسنده در مورد اهداف و دلایل خود واضح بوده است؟ سعی کنید نکات کلیدی را هنگام خواندن یادداشت کنید و از آنها در مقاله خود به‌عنوان مرجع استفاده کنید.

این فرمت این امکان را به شما خواهد داد که متنی منظم و دقیقی داشته باشید ولی برای نوشتن انگیزه نامه خوب رعایت ساختار کافی نیست. برای داشتن یک انگیزه نامه مناسب باید سعی کنید مطالب را به شکل واضح و مختصری به خواننده منتقل کنید. توجه داشته باشید که فقط با یک صفحه باید یک غریبه را متقاعد کنید که می‌توانید فردی مناسب برای این رشته باشید در نتیجه سعی کنید همه اطلاعات را به بهترین شکل در یک صفحه به خواهنده منتقل کنید.

  • پاسخ به تعدادی از سوالات متداول مربوط به نوشتن انگیزه نامه

    • آیا لازم است نام و نام خانوادگی خود را در مقاله انگیزه نامه عنوان کنیم؟

در حالت کلی نیازی به‌عنوان کردن نام خود در انگیزه نامه ندارید چرا که قبلاً مشخصات شخصی شما در پرونده اپلیکیشنتان ذکر شده است. اما بهتر است قوانین مربوط به ارائه مقاله دانشگاه خود را مطالعه کرده و درصورتی‌که ذکر نام جز قوانین آن دانشگاه باشد به قوانین احترام بگذارید.

  • آیا باید عنوان انگیزه نامه خود را ذکر کنیم؟

تا زمانی که در الزامات ارائه شده توسط مؤسسه آموزشی لحاظ نشده باشد، نیازی به ذکر عنوانSOP ندارید.

  • آیا 500 واژه برای انگیزه نامه کافی خواهد بود؟

قطعاً بله. انگیزه نامه شما نباید بیش از 1.5-2 صفحه باشد که تقریباً 500 کلمه است.

  • چه چیزهایی نباید در SOP گنجانده شوند؟

لازم نیست داده‌هایی را که به مقاله پایان‌نامه مربوط نیستند در  SOPبگنجانید. همچنین، سعی کنید از کلماتی که اطلاعات ارزشمندی را نشان نمی‌دهند اجتناب کنید.

#انگیزه-نامه#آموزش-نوشتن-انگیزه-نامه#بخش-های-یک-انگیزه-نامه#نحوه-نوشتن-یک-رساله#how-to-write-an-effective-SOP

با توجه به اینکه تعداد صفحات محدودی دارید باید سعی کنید مطالب خود را مختصر و مفید ارائه دهید

  • سخن پایانی

در پایان قطعاً با داشتن تمایل و آگاهی خواهید توانست انگیزه نامه خود را به بهترین شکل بنویسید. بااین‌حال ویرایش خوب در مقالات مهمی مثل انگیزه نامه تأثیر زیادی در پذیرش شما خواهد داشت و درصد رد آن را کاهش خواهد داد. اگر از مؤسسه یا کالج موردنظر خود رد شوید، ممکن است ماه‌ها یا حتی یک سال برای درخواست مجدد منتظر بمانید. با استخدام ویراستار حرفه‌ای می‌توانید با اطمینان بیشتری نسبت به پذیرش تحصیلی در دانشگاه موردنظر شما اقدام کنید و شانس پذیرش خود را افزایش دهید.

ارسال نظر


آخرین مقالات و اخبار سایت مشاهده همه اخبار و مقالات
514 تعداد کاربران
14540 تعداد پروژه ها
17 تعداد مترجمان
6452 فارسی به انگلیسی
4152 انگلیسی به فارسی
93 رضایت مشتریان
شماره های تماس : - 04136384214 09919001619
ثبت سفارش