زمانی که مقاله‌ای پذیرفته نشد چه باید کرد؟

در دنیای آکادمیک، رد شدن مقاله یکی از غم انگیزترین (!) موضوعاتی است که می تواند برای هر محققی رخ دهد. در این مقاله به بررسی اقدامات لازم بعد از ریجکت شدن مقاله پرداخته می شود. موارد مورد مطالعه در این مقاله به شرح زیر هستند:

  • رد شدن مقاله چیست و چگونه باید با آن برخورد کرد؟

فرض کنید که مقاله شما از سوی مجله مورد تایید واقع نشده و شما دوباره به مرحله اول بازگشته‌اید. برای دفاع دکترا خود نیازمند چاپ دو مقاله بودید درحالی‌که زمان به سرعت در حال سپری شدن است و به نظر می‌رسد زمان چاپ مقاله به اتمام می‌رسد. اگرچه ممکن است این خبر برای شما ناراحت کننده باشد اما به این نکته توجه داشته باشید که مجلات و ژورنال ها در مقابل تعداد زیاد درخواست‌ها فقط قادر به منتشر کردن تعداد محدودی از مقالات هستند.

اما نگران نباشید. یک نمودار درخت تصمیم‌گیری (decision tree) در زیر آورده شده که شما را در این مورد راهنمایی خواهد کرد.  اگر درختان تصمیم‌گیری بتوانند برای ناسا در پرتاب راکت موثر باشند قطعا برای شما نیز مفید خواهند ‌بود.

 

My-paper-is-rejected-What-Should-I-Do

 

رد شدن مقاله و نحوه برخورد با آن 

  • آیا تصمیم داور همیشه عادلانه است؟

نتیجه بررسی‌ها را مطالعه کنید. آیا این در این بررسی‌ها به دلایل رد شدن مقاله شما اشاره شده است؟ آیا این بررسی‌ها منصفانه انجام شده و واقعا به ضعف‌های مقاله شما پرداخته شده‌است؟ در این صورتی که نسبت به این موضوع شک دارید می‌توانید از یک متخصص بخواهید شما را در این موضوع راهنمایی کند. (طبیعتا هر کسی در ابتدا هرکاری  احساس می‌کند آن را به بدترین شکل انجام داده است. مثلا زمانی که برای اولین بار مدیتیشن می‌کنید گمان خواهید کردکه آن را درست انجام نداده‌اید. اگر در چنین شرایطی از یک فرد با تجربه‌تر کمک بخواهید مطمئنا خواهید دید که کار شما به اندازه‌ای که فکر می‌کردید وحشتناک نیست.)

داوران هم همانند من و شما دچار اشتباه می‌شوند. در صورتی که احساس می‌کنید مقاله شما به اشتباه رد شده است در اسرع وقت به آن‌ها درخواست تجدید نظر ارسال کنید. در صورتی پرونده مقاله شما در مجله مورد نظر مختومه اعلام شود تجدید نظر درمورد آن تقریبا غیرممکن خواهدبود.

 

Read-the-Reviewers'-Comments-Exactly

حتماً نتیجه ها را خوب بررسی کنید و به دقت نظرات داوران را مطالعه کنید

  • درخواست تجدید نظر باید حاوی چه ویژگی هایی باشد؟

سعی کنید در متنی کوتاه، صریح و مودبانه دلایل خود را ارائه دهید. به یاد داشته‌باشید که هر چقد استدلال‌های موجه‌تری ارائه دهید احتمال تجدید نظر مقاله بالاتر می‌رود. در صورتی که مقاله شما به دلیل خارج از محدوده بودن پذیرفته نشده، توضیح دهید که چرا این مقاله برای مخاطبین مجله مناسب خواهد بود. با داور بحث کنید و تا حد ممکن سعی کنید به اشتباه و نقاط منفی بررسی اشاره کنید.

اکثر داوران به دلیل مشغله کاری تمرکز زیادی روی همه مقالات ندارند بنابراین از نظر آن‌ها منطقی است که در مورد بعضی مقالات تصمیات اشتباهی توسط داوران گرفته شده ‌باشد. در صورتی که فکر می‌کنید تصمیم داوران درمورد مقاله شما غلط است سعی کنید آن را به شیوه درست و ارائه استدلال‌های مناسب به آن‌ها توضیح دهید.

 

Give-Good-Reasons-for-Reviewers-to-Reconsider-Paper-Rejection

از مهم ترین عوامل افزایش احتمال تجدید نظر مقاله، ارائه استدلال های مناسب است

  • اگر در متقاعد کردن داوران موفق شدید چه کاری باید بکنید؟

در صورت متقاعد کردن داوران احتمالا مقاله شما از بخش "پذیرفته نشده‌ها" به بخش "تجدید نظر" خواهد رفت. برخی مواقع ممکن داور از شما درخواست ارسال مجدد مقاله کند. در این صورت بعد از ارسال مقاله، مقاله شما دوباره از مرحله اول توسط داوران بررسی خواهد شد. داوران به این موضوع آگاه‌اند که مقالاتی که دوباره ارسال می‌شوند تعدادی از پیشرفت ها را پشت سر میگذارند. ولی این بدان معنا نیست که مقاله شما توسط داوران از امتیاز خاصی برخوردار می‌شود. در حقیقت داوران همیشه درمورد مقالاتی که رد شده اند محتاط هستند و انتظار دارند که پیشرفت های قابل ملاحظه ای را در آن‌ها مشاهده کنند. بنابراین در ارسال مقاله عجله نکنید. اگر مقاله را در کمتر از یک هفته ارسال کنید داور فکر می‌کند که تغییرات زیادی در مقاله انجام نداده‌اید. البته ممکن است مقاله اصلا توسط داوران و داوران تایید نشود و یا اگر با مجلات معروفی مثل Nature همکاری می‌کنید احتمالا با ایمیل خودکاری مانند " ممنون ، اما متاسفانه ما مقالات زیادی دریافت می كنیم" برخورد خواهید کرد.

 

Do-not-Resubmit-the-Paper-Without-Considerable-Revisions

اگر مقاله ای که برای تجدید نظر فرستاده اید تغییرات عمده ای نسبت به مقاله قبلی نداشته باشد باز هم مقاله توسط داوران رد خواهد شد

همچنین بخوانید:

مقاله ها معمولاً گزارش هایی از یافته های علمی و نتایج اقدامات پژوهشی هستندکه محققان در اختیار سایر پژوهشگران، متخصصان و علاقه مندان قرار می دهند. اگر مقاله ها به شیوه درستی نوشته نشوند نمی توانند به شکل مطلوبی مفاهیم خود را به دیگران انتقال دهند. اگرچه مقاله ها با موضوعات متفاوتی نوشته می شوند اما در تمامی آن ها از یک چارچوب و استخوان بندی مشابهی استفاده می شود. در ادامه تمام قوانین و مراحل مهم مقاله نویسی را توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید.

 

چگونه مقاله بنویسم؟

  • اگر در متقاعد کردن داوران موفق نشدید چه کاری باید بکنید؟ 

در صورتی که با یکی از سناریوهای بالا برخورد کردید نفسی عمیق بکشید و خود را برای نقشه ب (Plan B) آماده کنید.

اگر داور درخواست مجدد شما را رد کرد طبق نمودار درختی دوباره به مرحله اول باز می‌گردید. مقالات گاهی به دلایل مختلفی در صف تجدید نظر مقالات قرار نمی‌گیرند. ممکن است شما مجله و منبع نادرستی را برای انتشار مقاله خود انتخاب کرده‌باشید و یا همه داوران مجله با تصمیمی غلط از تجدید نظر مقاله شما صرف نظر کنند.

سوالی که اینجا مطرح این است که آیا مقاله به قدری مناسب است که به مجله دیگری ارسال شود؟

در صورتی که مقاله به دلیل مرتبط نبودن با موضوع مجله رد شده باشد سعی کنید مجله مناسب‌تری را برای انتشار مقاله پیدا کنید. و یا اگر سعی داشتید با مجلات بسیار معروفی مانند Nature Climate Change فعالیت کنید اینبار سعی کنید بدون اتلاف وقت مقاله را به مجلات ساده‌تری که حساسیت زیادی روی مقالات نشان نمی‌دهند ارسال کنید.

توجه داشته باشید که بسیاری از نظرات بررسی مجلات قبلی می‌توانند در بهبود مقاله موثر باشند. زمانی که یکی از مقالات من و همکارم توسط یکی از مجلات رد شده بود. ما با بررسی نظرات داوران فهمیدیم که ممکن است درک موضوع مقاله ما برای برخی مخاطبان دشوار باشد. بنابراین در مراحل بعدی با حل این مشکل توانستیم به راحتی مقاله را در مجله معتبر دیگری منتشر کنیم.

برای اینکه در مراحل بعدی تا حد زیادی از این روند طولانی پذیرفته نشدن و تجدید نظر جلوگیری کنید سعی کنید تا حد امکان با بررسی نظرات ایرادات و نقاط منفی مقاله را بر طرف کنید. برای انجام اینکار ابتدا سعی کنید همه این نظرات را در فایل متنی ذخیره کنید. سپس، نظراتی را که نیازمند زمان بیشتر هستند از بقیه نظرات جدا کنید.

حال اگر بعد از انجام همه این موارد دوباره مقاله شما مورد پذیرش قرار نگرفت، بهتر است استراتژی خود را تغییر دهید. برخی اوقات ممکن است افراد، به خصوص دانشجویان دکترا به دلیل مشغله کاری و درسی زمانی زیادی برای بررسی مقاله نگذارند و مقالات خود را به شکلی ناقص در مجلات منتشر کنند. در صورتی که مقاله خود را با عجله و بدون بررسی کلی ارسال کرده اید شاید مقاله به اندازه کافی خوب نباشد.

در این صورت باید در مورد مقاله بررسی مجدد انجام دهید. بهتر است تمام نکاتی را که از نظر شما دور مانده و منتقدان به آن اشاره کرده اند بررسی کنید. شاید مجبور شوید دوباره به ابتدا کار بازگردید و مشکلات اساسی را که منتقدان به آن اشاره کرده اند برطرف کنید. و شاید مجبور شوید با تحقیق و آموزش درست در مورد شیوه مقاله نویسی مقاله را بازنویسی کرده و شیوه نوشتن مقاله خود را بهبود بخشید.

Do-not-Disappointed-When-your-paper-is-rejected-try-again

اگر یک مقاله رد شد ناامید نشوید و همواره به تلاش دوباره خود ادامه دهید

 

  • ادیت مقالات انگلیسی راهی برای جلوگیری از رد شدن مقاله

یکی از فاکتورهایی که می تواند منجر به رد شدن مقاله است، کیفیت نگارشی پایین یک مقاله است. سالیانه تعداد زیادی از مقالات انگلیسی، علیرغم سطح بالای علمی، به علت سطح پایین نگارشی ریجکت می شوند. بنابراین، هرقدر هم یک مطالعه قوی باشد، نگارش و ویرایش آن نیازمند یک فرد خبره در نوشتن می باشد. در راستای ارتقاء سطح نگارشی مقالات انگلیسی ارسالی به ژورنالها و افزایش شانس پذیرش آنها، گروه ترجمه، ویرایش، و پارافریز  ادیت95  اقدام به ارائه سرویس های با کیفیت ترجمه، ویرایش، و پارافریز مقاله انگلیسی می پردازد.

خدماتی که در ادیت۹۵ ارائه می‌شوند عمدتاً شامل موارد زیر است:

۱. ویراستاری متون انگلیسی
۲. ترجمه فارسی به انگلیسی
۳. پارافریز و بازنویسی مقاله
۴. ترجمه انگلیسی به فارسی

 برای ثبت سفارش ترجمه، ویرایش، یا پارافریز همین الان در  ادیت95 عضو شده و به راحتی پروژه خود را ثبت نمایید:

عضویت/ثبت سفارش

شما چه تجربیاتی در مورد پذیرفته نشدن مقاله دارید؟ لطفا در قسمت نظرات این تجربیات ارزشمند را در اختیار دیگران قرار دهید.

ارسال نظر


آخرین مقالات و اخبار سایت مشاهده همه اخبار و مقالات
514 تعداد کاربران
14540 تعداد پروژه ها
17 تعداد مترجمان
6452 فارسی به انگلیسی
4152 انگلیسی به فارسی
93 رضایت مشتریان
شماره های تماس : - 04136384214 09919001619
ثبت سفارش