هر آنچه نیاز دارید از Google Scholar بدانید!

راهنمای جامع گوگل اسکالر(Google Scholar)

گوگل اسکالر بخش کوچکی از دریای عظیم گوگل است که به عنوان موتور جستجوگر آکادمیک به جایی اینکه همه اطلاعات موجود در وب را بارگیری کند فقط به جستجوی مطالب ناشران ، دانشگاه ها یا وب سایت های علمی می‌پردازد. بیشتر نتایج این موتور جستجوگر اکثر مواقع به عنوان منابع علمی معتبر محسوب می‌شوند اما با این وجود باید در نظر داشت که برخلاف موتورهای جستجو غیر رایگان گوگل رسیدگی خاصی روی نتایج جستجوها ندارد. در ادامه به بررسی کامل گوگل اسکالر می پردازیم پس با ما همراه باشید.

جهت دسترسی آسان تر به مطالب از جدول زیر استفاده نمایید:

 

  • چرا موتور جستجوی گوگل اسکالر از جستجوی عادی گوگل بهتر است؟ 

این موتور جستجو همانند گوگل رابط کاربری ساده و راحتی دارد که فرآیند یافتن اطلاعات را ساده تر می‌کند. با این وجود دلایلی بسیاری وجود دارد که نشان می‌دهد چرا گوگل اسکالر نسبت به گوگل معمولی برتری دارد. به عنوان مثال:

- در این موتور جستجوگر امکان کپی نقل قول فرمت شده در استایل های مختلف از جمله MLA و APA وجود دارد.

- داده های کتابشناسی مثل BibTeX، RIS صادر می‌کند که در نرم افزارهای مدیریت مرجع کاربرد دارد.

- در این موتور جستجوگر می‌توانید به لینک هایی دسترسی پیدا کنید به شما امکان می دهد تا بررسی کنید که کدام آثار دیگر به آثار ذکر شده استناد کرده اند.

- می‌توانید به پیوندهایی دسترسی پیدا کنید که به شما اجازه می‌دهند به راحتی نسخه های متن کامل مقاله را بیابید.

- با وجود اینکه همه مطالب در گوگل اسکالر رایگان نیست اما این موتور جستجوگر می‌تواند  نسخه پیش چاپ (preprints) مقالات محدود شده را پیدا کند. در صورتی که در یک موسسه آکادمیک یا تحقیقاتی فعالیت دارید ، می‌توانید از مواردی که از طریق اشتراک موسسه شما در دسترس هستند کتابخانه ایجاد کنید.

  • راهنمای صفحه نتایج گوگل اسکالر 

همان طور که گفته شد رابط کاربری این موتور جستجو تا حدی به گوگل معمولی شباهت دارد ولی با این وجود صفحه نتایج جستجو قدری با گوگل متفاوت است. در این بخش با جستجو عبارت "machine learning " این موضوع را بررسی می‌کنیم.

ُSearching-a-Phrase-in-Google-Scholar

جست و جوی عبارت machine learning در موتور جستجوی گوگل اسکالر

در دو خط اول هر صفحه نتایج معمولا عنوان سند (به عنوان مثال مقاله ، کتاب ، فصل یا گزارش) نوشته می‌شود. در خط دوم، اطلاعات کتابشناسی سند شامل نویسنده (نویسندگان) ، مجله یا کتابی که در آن چاپ شده است ، سال انتشار و ناشر ارائه می‌شود. با کلیک بر روی پیوند عنوان ، به صفحه ناشر هدایت می‌شوید که بعد از آن ممکن است بتوانید به اطلاعات بیشتری در مورد سند از جمله چکیده و گزینه های بارگیری PDFسند دسترسی پیدا کنید.

Bibliographic-Information-in-Google-Scholar

دو خط اول: اطلاعات کتابشناسی اصلی

در سمت راست ورودی گزینه های مستقیم تری برای به دست آوردن متن کامل سند وجود دارد. در این مثال می‌توان مشاهده کرد  که گوگل یک فایل پی دی اف از cmu.edu نیز در اختیار عموم قرار داده است. توجه داشته باشید که ممکن است بعضی مواقع این فایل یا اسناد نسخه های منتشر در مجلات نباشند.

a-PDF-File-From-the-Article-in-Google-Scholar

یک فایل پی دی اف از متن کامل سند

در قسمت پایین چکیده متن می‌توان تعدادی پیوند (link) مفید پیدا کرد که اولین پیوند، پیوند "ذکر شده توسط" یا " Cited by" است. این پیوند برای محققان کاربردهای فراوانی دارد. مثلا با استفاده از این پیوند می‌توان تعداد دفعات نقل قول از آن مقاله را بررسی کرد. هر چقدر تعداد نقل قول ها مقاله توسط مقالات دیگر بیشتر باشد اعتبار آن مقاله بالاتر می‌رود. اما به این نکته توجه داشته باشید که از آنجایی که حداقل شش ماه طول می‌کشد تا یک مقاله به مرحله انتشار پایانی برسد و تا قبل از انتشار مقاله نیز منابع نقل قول آنها نمایش داده نمی‌شود پس در نتیجه این لینک یا پیوند با تاخیر زیادی برای مقالات فعال می‌شود.

پیوند نسخه ها یا Versions link نمونه دیگری از این لینک هاست که این قابلیت را می‌دهد با نسخه‌های مختلف مقاله و دیتابیس هایی (databases) که می‌توان مقاله را در آن یافت دسترسی پیدا کرد.

Useful-Links-in-Google-Scholar

لینک های مفید پایین چکیده مقاله

با کلیک بروی کوتیشن مارک (quotation mark) که یکی از علامت های نقل قول است، یک پنجره پاپ آپ (popup) شامل نقل قول‌های مختلف مثلا دانشگاه‌های MLA ، APA، شیکاگو، هاروارد و ونکوور نمایش داده می‌شود که ممکن شامل گزینه کپی و پیست کردن نیز باشد. توجه داشته باشید که آنجایی که ممکن است داده‌های اسنادی گوگل اسکالر ناقص باشد بهتر است برخی اوقات منابع اصلی را با مراجعه به  لینک عنوان و صفحه ناشر بررسی کنید.

Cited-By-in-Google-Scholar

نقل قول ‌های مختلف دانشگاه‌ها

  • نکات حرفه ای برای جستجوی مقالات در گوگل اسکالر

اگرچه گوگل اسکالر هر جستجو را به 1000 نتیجه محدود می‌کند ولی بازهم بررسی 1000 مقاله برای یافتن منبعی درست کار مشکلی است. ما لیستی از نکات حرفه ای را جمع آوری کرده ایم که به شما در صرفه جویی در زمان و جستجوی موثرتر کمک می‌کند:

1.    گوگل اسکالر به حروف بزرگ و کوچک حساس نیست. این بدان معناست که مثلا نتایج جستجوی "Machine Learning" و "machine learning" یکسان خواهد بود.

2.   به جای جملات کامل از کلمات کلیدی استفاده کنید. مثلا فرض کنید موضوع جستجوی شما اتومبیل های خودران است. در چنین شرایطی جستجوی "وضعیت فعلی فناوری مورد استفاده در اتومبیل های خودران چگونه است" نتایج را ساده و محدودتر می‌کند. به طور خلاصه هرچه کلمات کلیدی مانند خودرو های خودران را در متن جستجوی خود وارد کنید نتایج جستجو ایده ال تر خواهد بود. البته در صورتی که بخشی از متن داخل کادر جستجو تایپ کنید خود گوگل نیز به یافتن کلمات کلیدی شما کمک خواهد کرد.

3.    برای جستجوی  دقیق متن را در داخل علامت نقل قول بنویسید. در صورتی که متن جستجو را در داخل نقل قول‌ها بنویسید می‌توانید مقالات و اسنادی را دقیقا مشابه متن سرچ شده خود پیدا کنید. بدون علامت نقل قول گوگل برای هرکدام از کلمات نتایجی مختلفی نمایش می‌دهد.

4.   هنگام جستجو سال مربوطه را نیز ذکر کنید. در صورتی که هنگام جستجو مثلا بنویسید self-driving cars 2015 گوگل فقط اسناد مربوط به سال 2015 را برای شما نمایش می‌دهد.

5.   از تنظیمات نوار (bar) کناری برای تنظیم نتیجه جستجوی خود استفاده کنید. با استفاده از گزینه های موجود در پنل سمت چپ ، می‌توانید نتایج جستجو را با محدود کردن سالهای تحت پوشش جستجوخلاصه کنید ، همچنین با استفاده از این ابزار می‌توانید نتایج را بر اساس ارتباط یا تاریخ مرتب کنید.

the-Toolbar-in-Google-Scholar

محدود کردن نتایج جستجو با پنل سمت چپ

6.   از اپراتور بولین (Boolean) برای کنترل بهتر جستجوهای خود استفاده کنید. همان طور که گفته شد گوگل اسکالر به حروف بزرگ و کوچک حساس نیست ، با این حال ، تعدادی عملگرهای بولین نیز وجود دارد که می‌توانید برای کنترل جستجو از آنها استفاده کنید. توجه داشته باشید که این عملگرها باید با حروف بزرگ نوشته شوند.

- AND به هر دو کلمه یا عبارت در هر دو طرف نیاز دارد.

- NOT را می توان در مقابل یک کلمه یا عبارات قرار داد تا نتایجی را که شامل آنها می شود حذف کنیم.

- OR به نتایجی که فقط با یکی از کلمات یا عبارات در هر دو طرف مطابقت دارند ، وزن یکسانی می‌دهد.

 ما چند مثال را در زیر جمع آوری کرده ایم:

 

چه موقع استفاده شده و چه کاربردی دارد؟

نمونه سرچ ها

مفاهیم چند کلمه ای مانند "alternative medicine"بهتر است به صورت کاملا دقیق جستجو شوند.

"Alternative medicine"

اگر به دنبال مقاله خاصی هستید و عنوان آن را می دانید ، بهتر است آن را در نقل قول ها قرار دهید.

"The wisdom of the hive: the social physiology of honey bee colonies"

جستجوی نام نویسنده می‌تواند نتیجه بخش باشد اما توجه کنید که در این صورت نتایج با محدودیت‌های کمتری نمایش داده خواهند شد.

author: “Jane Goodall"

فقط نتایج عبارات "اتومبیل های خودران" و "وسایل نقلیه خودران" نشان داده خواهد شد.

"self-driving cars" AND "autonomous vehicles"

نتایج به اسناد سال 2014 محدود خواهد شد.

dinosaur 2014

 
  • رابط جستجوی پیشرفته گوگل اسکالر

با استفاده از ویژگی جستجوی پیشرفته می‌توانید کنترل دقیق تری را بر جستجوی خود بدست آورید. در صورتی که در مرحله پردازش چگونگی جستجو اطلاعات هستید جستجو پیشرفته می‌تواند در محدود کردن اطلاعات به شما کمک کند. همچنین در صورتی که با چگونگی جستجوی اطلاعات نیز آَشنایی دارید این ابزار می‌تواند در کنترل دقیق اطلاعات به شما کمک کند. برای دسترسی به این ویژگی در منوی سمت چپ بالا برروی "Advanced search" کلیک کنید.

Google-Scholar-Advanced-Search

نحوه دسترسی به ویژگی جست و جوی پیشرفته

  • تنظیمات دلخواه و گزینه های جستجو در گوگل اسکالر

در حالت کلی برای انجام یک جستجوی خوب نیازی به بررسی تنظیمات ندارید ولی با این وجود با سفارشی سازی تنظیمات می‌توان قابلیت‌های جالبی مانند توانایی ادغام کتابخانه به جستجو اضافه کرد. برای دسترسی به این بخش به منو سمت چپ بالای گوگل اسکالر مراجعه کنید.

تنظیمات به پنج بخش تقسیم می شوند:

نتایج جستجو(Search Results) : این بخش دارای رایج ترین کنترل ها است.

Collections to search: با این گزینه گوگل اسکالر نتایج را به صورت خودکار جستجو و امتیازبندی می‌کند. ولی زمانی که علاقه ندارید جستجو را با گزینه امتیازدهی انجام دهید ویا می‌خواهید اسناد دارای امتیاز کمتر را بررسی کنید می‌توانید این گزینه را تغییر دهید.

Bibliographic manager: در صورتی که برای مدیریت اسناد آکادمیک خود از نرم افزاری غیر از Paperpile استفاده می‌کنید می‌توانید با فعال کردن گزینه "Bibliographic manager" سند مربوطه را فرمت‌های مختلف استخراج کنید. برخی فرمتهای موجود عبارتند از BibTex (برای ویرایشگران لاتکس)، EndNote (برای EndNote)، RefMan (برای RefMan ،Zotero ،Mendeley و سایر موارد) و RefWorks.

Search-Results-in-Google-Scholar

بخش search results

Languages: در صورتی که تمایل دارید نتایج را بااساس زبان خاصی جستجو کنید می‌توانید این قسمت را فعال کنید.

language-Settings-in-Google-Scholar

بخش زبان ها

Library links: همانطور که اشاره شد، گوگل اسکالر به شما این امکان را می‌دهد تا متن کامل مقالات را از طریق اشتراک موسسه خود دریافت کنید. برای اینکه این اسناد به نتایج شما اضافه شوند در این قسمت باید مشخصات موسسه خود را جستجو کنید.

Library-Links-in-Google-Scholar

پیوند های کتابخانه

Button: باتن گوگل اسکالریک برنامه افزونه کروم (Chrome extension) است که با اضافه کردن یک کادر جستجوی کشویی به نوار ابزار شما این امکان را می دهد تا بتوانید گوگل اسکالر را را از هر وب سایت دیگری جستجو کنید. علاوه بر این ، اگر متنی را در صفحه انتخاب کرده و سپس روی دکمه کلیک کنید ، نتایج جستجو آن کلمات نمایش داده می‌شود.

Google-Scholar-Button-Chrome-Extension

افزونه کروم "button"

از ویژگی "کتابخانه من (My library)" برای نشان گذاری مقالاتی که می خواهید بعداً بخوانید استفاده کنید.

گوگل اسکالر هنگام ورود به سیستم ابزارهای ساده ای را برای پیگیری و سازماندهی مقالات پیدا شده  اضافه می کند که در صورتی که نرم افزار مدیریت مراجع آکادمیک خاصی در دسترس نداشته باشید ، برای شما مفید خواهند بود.

همه نتایج جستجو شامل  دکمه "ذخیره(save)" در انتهای ردیف پایین پیوندها است که با کلیک روی آن ، آن را به "کتابخانه من" اضافه می‌کنید.

برای کمک به ایجاد ساختار، می‌توانید برچسب هایی را برای موارد موجود در کتابخانه خود ایجاد و اعمال کنید. این برچسب های ضمیمه شده در انتهای عنوان مقاله ظاهر خواهند شد.

در کتابخانه گوگل اسکالر خود ، می توانید فراداده های مرتبط با عناوین را نیز ویرایش کنید. این مورد بیشتر مواقع به این دلیل که ممکن است برخی اسناد موجود در گوگل اسکالر معیوب باشند برای شما مفید خواهد بود.

My-Library-in-Google-Scholar

بخش My library در گوگل اسکالر

  • ویژگی ها و مقدار اطلاعات موجود در گوگل اسکالر 

تا کنون هیچ بیانیه رسمی در مورد میزان جستجوی اسکالر وجود ندارد ، اما برآوردهای غیر رسمی نشان می‌دهند که این موتور جستجوگر می‌تواند حدودا 160 میلیون مقاله را پوشش دهد که این رقم هر ساله چند میلیون افزایش می‌یابد. با این حال متاسفانه گوگل اسکالر فقط می‌توانند فایلی هایی مانند پادکست ، فیلم ، مقاله ، آمار یا مجموعه های خاص را پشتیابی کند. در ادامه به مواردی که این موتور جستجوگر قادر به بارگذاری است پرداخته شده است:

- مقالات مجله ای: مقالاتی که در مجلات منتشر می شوند. این مورد شامل مقالات مجلات معتبر ، مجلات غارتگرو بایگانی های پیش چاپ می‌باشد.

- کتاب ها: در صورت امکان به نسخه محدود متنی گوگل را بارگذاری می کند

- فصل های کتاب: فصل های درون یک کتاب که گاهی اوقات به صورت الکترونیکی نیز یافت می‌شود.

- بررسی کتاب ها: این مورد ممکن است گاهی اوقات شامل نتایج جستجو گوگل اسکالر نباشد.

- مجموعه مقالات کنفرانس: مقالاتی که بعنوان بخشی از یک کنفرانس نوشته می شوند و در ارائه کنفرانس‌ها استفاده می شوند.

- نظرات دادگاه

بر خلاف فرآیندی که در پایگاه داده های علمی مانند Scopus یا Web of Science یافت می‌شود اطلاعات گوگل توسط متخصصان فهرست بندی نشده و کیفیت فوق داده ها معمولا به منبعی که گوگل اسکالر از آن اطلاعات گرفته است بستگی دارد.

  • تاریخچه مختصری از گوگل اسکالر 

مخترع اصلی گوگل اسکالر Anurag Acharya است که از سال 2004 از زمان راه اندازی این سیستم در تیم گوگل اسکالر حضور داشته است.

در اینجا جدول زمانی کوتاهی از به روز رسانی هایی که از آن زمان اتفاق افتاده است آورده شده است:

- ژوئن 2010Google Scholar Alerts: راه اندازی شد

- نوامبر 2011: نقل قول هایGoogle Scholar راه اندازی شد

- آوریل 2012Google Scholar Metrics: برای اولین بار منتشر شد.

- مه 2012: رابط گوگل اسکالر به طور کامل بازسازی شد.

- اکتبر 2012: ویژگی استناد معرفی شد که به کاربران این امکان را می‌دهد تا یک استنادMLA ، APA  از مقاله را واکشی کنند.

- نوامبر 2013: کتابخانه گوگل اسکالرمنتشر شد که به کاربران اجازه می دهد مقالات موجود درگوگل اسکالر را در یک کتابخانه شخصی ذخیره کنند.

- ژوئن 2016: پیشنهادات پرس و جو مانند که از جستجوهای معمولیگوگلمی‌شناسیم در گوگل اسکالر نیز موجود شد.

- آگوست 2016: قابلیت افزودن برچسب به مقالات ذخیره شده در کتابخانه شخصی گوگل اسکالرکاربر اضافه شد.

- سپتامبر 2017: صفحه نتایج گوگل اسکالر مجددا طراحی شد.

- مارس 2018: تجربه بهبود یافته‌ای برای تلفن های همراه ایجاد شد.

- آگوست 2018: 2018 Scholar Metricsمنتشر شد.

 

  • جایگزین های مناسب گوگل اسکالر 

اگرچه این ابزار امروزه یکی از قدرتمندترین موتورهای جستجوگر آکادمیک است اما می‌توان موتورهای جستجو مناسب دیگری نیز در این زمینه پیدا کرد. یکی از این موتورهای جستجو پرقدرت مایکروسافت آکادمیک(Microsoft Academic) است که ظاهر این موتورجستجو بعد از راه اندازی مجدد در سال 2015 شروع قدرتمندی را تجربه کرده است. یکی دیگر از موتورهای جستجو آکادمیک که بر اساس هوش مصنوعی ساخته شده Semantic Scholar می‌باشد.

  • سوالات متداول در مورد گوگل اسکالر 

  • آیا می‌توان Google Scholar را به عنوان پایگاه داده کتابشناسی توصیف کرد؟ 

خیر. گوگل اسکالر  پایگاه داده کتابشناسی نبوده و فقط موتور جستجوی کتابشناسی است . این موتور جستجو، برای واجد شرایط بودن به عنوان پایگاه داده باید شناسه های ثابتی برای پرونده های خود داشته باشد و اطمینان حاصل کند که هیچ پرونده ای حذف نمی‌شود.

  • آیا گوگل اسکالریک منبع علمی است؟ 

خیر. گوگل اسکالر یک موتور جستجوی آکادمیک است ، اما منابع موجود در آن منابع علمی هستند.

  • آیا گوگل اسکالرفقط منابع بررسی شده را کامپایل می‌کند؟

خیر. گوگل اسکالر مقالات تحقیقی را از سراسر وب ، از جمله مقالات نه چندان محبوب و مقالات و گزارشهای بدون ریویو را کامپایل می‌کند.

  • آیا برای استفاده از گوگل اسکالر باید هزینه ای پرداخت کنم؟

گوگل اسکالر خود هیچ محتوای متنی کامل ارائه نمی‌دهد ، اما منابع و اسنادی که در آن موجود هستند می توانند به صورت محتوای باز یا محتوای غیررایگان  منتشر شوند.

  • ساده ترین راه دسترسی به گوگل اسکالر چیست؟

ساده ترین راه برای دسترسی به گوگل اسکالر استفاده از ButtonGoogle Scholar است. این ابزار یک افزونه مرورگر است که به شما این امکان را می‌دهد تا از هر صفحه وب به راحتی به گوگل اسکالر دسترسی داشته باشید. برای نصب این افزونه می‌توانید به فروشگاه وب کروم مراجعه کنید.

 

در صورتی که مواردی را می دانید که فکر می کنید جای آنها در این نوشتار خالی است، خوشحال می‌شویم آن‌ها را در قسمت کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

سایر مقالات مرتبط

How-to-Improve-Your-Vocabulary

  چگونه لغت ها را به صورت مؤثر یاد بگیرم؟

ویرایش-مقاله-و-متن-انگلیسی

  ادیت مقاله و متن انگلیسی

تعرفه-خدمات-ترجمه-ادیت-پارافریز

  هزینه ادیت مقالات انگل، ترجمه مقاله فارسی به انگلیسی و انگلیسی به فارسی، و پارافریز

ترجمه-انگلیسی-به-فارسی

  ترجمه ارزان و با کیفیت انگلیسی به فارسی

#پارافریز#رفع-سرقت-علمی#همانند-جویی#پلاجیاریسم

  رفع سرقت ادبی (بازنویسی مقاله) 

Why-my-Paper-got-Rejected

  علت رد شدن مقاله توسط ژورنال

What-to-do-when-a-paper-is-rejected

 بعد از رد شدن مقاله چه اقداماتی لازم است؟

types-of-scientific-papers

  انواع مقالات علمی داخلی و خارجی

 

how-to-write-a-dissertation   مراحل نوشتن یک پایان نامه یا رساله

این مقاله در گروه ویرایش، رفع سرقت، و ترجمه ادیت95 تهیه شده است. استفاده بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.

ارسال نظر


آخرین مقالات و اخبار سایت مشاهده همه اخبار و مقالات
514 تعداد کاربران
14540 تعداد پروژه ها
17 تعداد مترجمان
6452 فارسی به انگلیسی
4152 انگلیسی به فارسی
93 رضایت مشتریان
شماره های تماس : - 04136384214 09919001619
ثبت سفارش