چرا مقاله ام توسط مجله پذیرفته نشد؟

پذیرفته‌نشدن مقاله‌ها توسط سردیبر و ادیتور‌های مجله امری غیرمعمول نیست. اما دانستن اینکه چرا سردبیر مقاله شمارا برای داوری دقیق (peer review)ارسال نکرده ضروری است.

هر دانشجویی میتواند با این ایمیل ترسناک مواجه شود: "متاسفانه امکان داوری دقیق مقاله شما برای انتشار وجود ندارد"ولی با این وجود دریافت ایمیل پذیرفته‌نشدن مقاله می‌تواند بسیار آزار‌دهنده باشد و اغلب نیازمند بازبینی بیشتر مقاله است.

اما زمانی که مقاله بدون داوری دقیق رد شد چه باید کرد؟ آیا بهتراست همین مقاله را بدون بازبینی به یک مجله دیگر ارسال کرد؟یا آن را دوباره بازبینی کرد؟ آیا بهتراست نامه تجدید نظر به سردبیر مجله نوشت؟ ویا یا باید به آزمایشگاه برگشت و آزمایشات ویا شبیه سازی‌های بیشتری انجام داد؟ برای انتخاب یک استراتژی درست ابتدا بهتر است دلیل رد شدن مقاله را کشف کنید. اغلب زمانی مقاله داوری دقیق می‌شود می‌توان به راحتی انتقادات موجود بر مقاله‌ را فهمید و براساس آن برای بازبینی بعدی مقاله برنامه‌ریزی کرد. اما با این وجود هنگاهی روی مقاله هنوز داوری دقیقی انجام نشده درک اینکه چرا توسط سردبیر رد شده دشوار است. برای اینکه بتوانید تصمیم درستی برای مقاله رد شده خود بگیرید به بررسی عمیق تر عواملی که باعث عدم پذیرش مقاله می شوند، می پردازیم.

اما ابتدا سعی کنید نفس عمیقی بکشید!

قبل از پرداختن به موضوع اصلی ابتدا اجازه دهید این موضوع را خاطر‌نشان کنم که حتی اگر نویسنده‌ای با تجربه‌ای هستید بازهم اشکالی ندارد که در مورد این موضوع ناراحت و یا نگران باشید. اما اجازه ندهید این احساسات روی تصمیم‌گیری های شما تاثیر منفی بگذارند. هرگز با افکار درگیر و منفی به ایمیل سردبیر پاسخ ندهید. بعد از خواندن ایمیل سردبیر ابتدا سعی کنید برای مدتی (برای چند ساعت ویا چند روز) استراحت کنید.

در این نوشتار به دلایل رد شدن مقاله توسط یک ژورنال می پردازیم:

1- خارج از محدوده بودن مقاله (scope)

یکی دلایل معمول ردشدن مقاله خارج از محدوده بودن آن است به این معنی که از نظر سردبیر مقاله‌ شما برای مجله مربوطه مناسب نیست. این امر می‌تواند به دلایل مختلفی مانند موضوع و یا جذاب نبودن نوع مقاله برای خوانندگان مجله انجام شود.  جنبه مثبت این اتفاق این است که لزوما مقاله شما غیر صحیح نیست اما جنبه منفی آن هم این است که شما مقاله را به مجله اشتباهی ارسال کرده اید.

OUT-OF-SCOPE-ARTICLE

خارج از محدوده بودن مقاله (scope)

2- فاقد مروری جدید بر بهترین فناوری روز (being up to date)

در برخی مواقع زمانی که سردبیر مجله احساس کند که شما از تحقیقات جاری در مقاله استفاده نمی‌کنید ممکن است مقاله شما پذیرفته نشود. معمولا  از نظر سردبیران محققی که از پژوهش های بروز سایر محققان اطلاعی ندارد و از آنها استفاده نمی‌کند از جدیدترین تکنولوژی و تغییرات دنیا نیز بی‌اطلاع خواهد بود.

LACK-OF-BEING-UP-TO-DATE

عدم به روز بودن مقاله (being up to date)

3- عدم وجود ابتکار(originality)

رد شدن مقاله گاهی اوقات می‌تواند بدلیل عدم وجود مفاهیم، یافته‌ها و روشهای جدید نیز اتفاق بیوفتد. در صورتی که مقاله فاقد خلاقیت و ابتکار لازم باشد ممکن است سردبیر مجله ایمیلی حاوی مطالب ورفرنس‌هایی (reference) که اثبات می‌کند که شخصی قبلا مطالب مقاله شما را ارائه داده است ارسال کند. مطالب تکراری برای خوانندگان بسیار خسته‌کننده خواهد بود و می‌تواند آنها را دچار دژواوو(déjà-vu) کند.

LACK-OF-ORIGINALITY

رد مقاله به علت عدم وجود ابتکار و خلاقیت (originality)

شاید مقاله زیر برایتان مفید باشد:

در دنیای آکادمیک، رد شدن مقاله یکی از غم انگیزترین موضوعاتی است که می تواند برای هر محققی رخ دهد. برای اینکه بتوانید تصمیم درستی برای مقاله رد شده خود بگیرید در این مقاله به بررسی اقدامات لازم بعد از ریجکت شدن مقاله پرداخته می شود.

 

مقاله ام رد شده حالا چکار بکنم؟

 

4- عدم وجود نتیجه گیری(conclusion) 

هنگام نوشتن مقاله علاوه‌بر ارائه پژوهش، مفاهیم و روش‌ها نتیجه‌گیری نیز اهمیت بسزایی دارد. مقاله باید حاوی نتیجه‌گیری مناسب باشد تا خوانندگان درمورد چیزی که ارائه شده تفکر کنند و مفاهیم جدیدی بیاموزند. در صورتی که مقاله حاوی چنین بخش مهمی نباشد به احتمال قوی رد خواهد شد زیرا این امر باعث می‌شود که خوانندگان مفهوم اصلی پژوهش را درک نکنند.

LACK-OF-CONCLUSIONS

عدم وجود بخش نتیجه گیری (conclusion)

5- نقص در طرح یا روش تحقیق (imperfect research methods) 

این مورد احتمالا یکی از شایع‌ترین دلایل پذیرفته‌نشدن مقاله‌هاست. ویراستاران و منتقدین ادبی برای اطمینان از اعتبار پژوهش، نحوه برخورد شما با سوال و موضوع تحقیقتان را زیر نظر دارند. مسائل جزئی در مورد روشها (methods) را می توان در یک تجدید نظر حل کرد ، اما در صورتی که مشکل عمده و غیرقابل حلی در مقاله پیدا شود و یا اطلاعات قابل توجهی درمورد روش‌ها ارائه نشود احتمال رد شدن مقاله زیاد است.

IMPERFECT-RESEARCH-METHODS

نقص در طرح یا روش تحقیق (imperfect research methods)

6- ارائه سوال نامشخص 

این مورد زمانی اتفاق می‌افتد که شما بدون اینکه توضیحات کافی درمورد سوال مطرح شده در ابتدای مقاله ارائه دهید، بیش از حد به بر آنچه در پروژه خود انجام داده اید تمرکز کنید. احتمالا شما به‌عنوان نویسنده مقاله در مورد موضوع اصلی مقاله و ارتباط مطالب با سوال مطرح شده اطلاع دارید اما فراموش نکنید که باید این اطلاعات به شکل صحیح و مناسبی را به خواننده نیز منتقل کنید.

SUBMIT-AN-UNSPECIFIED-QUESTION

ارائه سوال نامشخص و غیر واضح

7- انتشار بیش از حد (Redundant publication) 

در صورتی مقاله خود را در منابع متفاوتی منتشر کنید ممکن است مقاله شما بدلیل تکرار رد شود. انتشار مجدد (Re-publishing) مقاله به دلایلی که در مورد سه ذکر شد برای شما مشکل‌ساز خواهد بود.

 

REDUNDANT-PUBLICATION

مقاله را فقط در یک مجله منتشر کنید

8- عدم وجود ارتباط (relevance) 

فضای صفحه در مجلات ، و علاقه و تعهد زمانی خوانندگان مجله محدود است. بنابراین ، برای یک مجله بسیار مهم است که فقط مقالاتی را منتشر کند که برای مخاطبانشان اهمیت زیادی دارد. در صورتی که سردبیر مجله ارتباط موثری بین مقاله شما و مخاطبان پیدا نکند احتمال رد شدن مقاله زیاد است.

LACK-OF-RELEVANCE

عدم وجود علاقه و ارتباط با مخاطبان مجله (relevance)

9- عدم وجود اعتبار بین المللی (international importance) 

اکثر مجلات مخاطبینی بین المللی داشته و مقالات آن در سراسر دنیا منتشر می‌شود. ویراستار باید اطمینان حاصل کند که مقاله شما نه تنها برای خوانندگان کشور یا منطقه شما ، بلکه برای مخاطبان گسترده تر و جهانی مورد توجه است. در صورتی که در مقاله شما مطالب مفیدی برای مخاطبین خارجی وجود نداشته باشد احتمال رد شدن آن وجود دارد.

LACK-OF-INTERNATIONAL-IMPORTANCE

میزان اعتبار بین المللی (international importance)

10- موضوع نامناسب 

هر موضوعی برای چاپ در مجلات مناسب نیست. مجلات معمولا مقالاتی را در اولویت قرار می‌دهند که در داخل حوزه موضوعی مجله باشند. اغلب مقالاتی که خارج حوزه موضوعی مجله هستند برای انتشار انتخاب نمی‌شوند.

IMPROPER-SUBJECT

ارسال مقاله به مجله متناسب با موضوع مقاله

11- مخاطبان هدف نامشخص (target audience)

اگر ویراستاران نتوانند مخاطب مشخصی را برای مقاله شما ، به ویژه مخاطبی که در خوانندگان مجلات آنها مناسب است ، شناسایی کنند ، پژوهش شما را برای انتشار انتخاب نمی‌کند. فرض این که مقاله شما برای همه افراد در زمینه شما جالب است کافی نیست ، زیرا این امر به این معنی نیز باشد که مقاله شما برای کسی جالب نخواهد بود.

UNKNOWN-TARGET-AUDIENCE

توجه به جذابیت مقاله و میزان علاقه خوانندگان مجله

12- مشکلات اخلاقی (Ethical conflicts)

مقالاتی که دارای موارد غیر اخلاقی هستند به ویژه آن‌هایی توسط مطالب نادرست بنا شده و نویسنده نیز  انتقادی به آن مطالب ندارد ، به احتمال زیاد مورد توجه قرار نخواهد گرفت.

13- عدم وجود پیامی مشخص

در صورتی که مخاطب، ویراستار و یا داور پس از خواندن مقاله در مورد پیام آن تردید داشته باشد ، مقاله منتشر نخواهد شد. هر نویسنده‌ای باید در متن خود پیامی مناسب به مخاطب منتقل کند و در صورتی که متن دارای پیامی مشخص یا قابل درک نباشد احتمالا سردبیر مجله از انتشار آن خودداری خواهد کرد.

14- ارائه نتایج اولیه

گاهی اوقات ، نویسندگان 100٪از صحت نتایج خود مطمئن نیستند ، که این امر مشکل زیادی ایجاد نخواهد کرد. اما اگر از ابتدای کار با دانستن اینکه ممکن است مطالب شما با نتایج ارائه شده متفاوت باشد، همچنان فقط روی ارائه یافته‌های اولیه تمرکز کنید مجلات به پژوهش شما علاقه ای نشان نخواهند داد.

15- عدم ویرایش

در صورتی که متن شما غیرقابل درک، پیچیده، تکراری و یا طولانی باشد پذیرش آن از سوی مجلات مشکل‌تر خواهد بود. بهتر است ویرایش متون تخصصی خود را به یک ادیتور حرفه ای بسپارید. خدمات ویراستاری متون انگلیسی ارائه شده در ادیت95 می توانند به شکل قابل توجهی کیفیت نگارشی مقاله شما را ارتقاء داده و نقش به سزایی در چاپ مقاله شما داشته باشند.

NOT-EDITING-THE-ARTICLE

ویرایش و اصلاح مقاله قبل ارسال به مجله جهت بررسی

16- نادیده گرفتن الزامات رسمی

اگر مقاله ارسالی شما به الزامات رسمی مجله مربوطه پایبند نباشد ، احتمال دارد که ویراستاران حتی به متن شما نیز توجه نکنند.

17- وجود مشکلات نوشتاری و سبک (style)

مقاله ای که قابل درک نیست یا خواندن آن دشوار است به احتمال زیاد برای منتشر شدن در نظر گرفته نمی شود.تصور نکنید که تحقیقات خوب نوشتار و سبک ضعیف را جبران می کند.

18- پاسخ ضعیف به داوران (reviewers)

در صورتی که پیشنهادات داوران را نادیده بگیرید ، با آن‌ها مخالفت کنید، یا سعی کنید در مورد داوری دقیق مذاکره کنید ، ممکن است رد شوید. داوران زمان زیادی را برای ایجاد بازخورد برای مقالات صرف میکنند و اگر به پیشنهادات آنها پاسخ ندهید ممکن است با واکنش منفی آن‌ها مواجه شوید.

19- عدم تمرکز کافی

مقاله‌ای که سعی دارد با مطالب خود به مسائل و پرسش‌های زیادی بپردازد احتمالا دارای تمرکز کافی نیست. عدم وجود تمرکز در مقاله باعث می‌شود که داوران و مخاطبان در درک آن دچار مشکل شوند که این موضوع احتمال پذیرفته نشدن مقاله شما را بالاتر می‌برد.

20- پاسخ ندادن به سوالات مطرح شده در مقاله

در صورتی که مقاله شما نتواند به سوالات مطرح شده پاسخ دهد، احتمالا رد می شود. این امر مانند این است که چیزی را وعده دهید ولی آن را تحویل ندهید.

21- طول مقاله 

در صورتی که مقاله شما بسیاری طولانی و با مطالب تکراری باشد، خوانندگان از آن لذت نخواهند برد، و در نتیجه سردبیران نیز ممکن است از ابتدا تصمیم بگیرند آن را رد کنند.

ARTICLE-LENGTH

توجه به طول مقاله و عدم تکرار مطالب

22- نتایج نامعتبر (Invalid results)

در صورتی که نتایج قوی و معتبری ارائه ندهید یافته‌های شما بیشتر بجای پاسخی برای تحقیق، پیشنهاد تلقی خواهند شد.برای نویسنده‌های دیگر نیز ، چنین مقاله ای از ارزش کمی برخوردار است ، زیرا آنها نمی توانند از مطالب آن استفاده کرده و یافته‌های خود را با مقاله شما مرتبط کنند. درنتیجه، ویراستاران چنین مقالات را رد می کنند.

23- عدم تفسیر(interpretation) نتایج

علاوه مطالبی که گفته شد، نتایج بدون تفسیر نیز بی معنی است. اگر مقاله شما هیچ تلاشی برای توضیح ، بحث یا توجیه نتایج شما در زمینه وسیع تر انجام ندهد ، منتقدان ، ویراستاران و همکاران به آن با دید منفی نگاه کرده و احتمالاً آن را رد خواهند کرد.

24- عدم تفکر انتقادی (critical reflection) روشها

در دنیایی مطلوب، شما تمام منابع و دانش مورد نیاز خود را در اختیار خواهید داشت تا بتوانید به بهترین نحو به پرسش تحقیق مقاله خود پاسخ دهید. اما در واقعیت ، برخی محدودیت ها وجود دارد که شما را مجبور می کند از روش تفکر انتقادی نسبت به روش های خود استفاده کنید. در صورتی که نسبت به این محدودیت‌ها بی اطلاع و یا بی اعتنا باشید درصد احتمال رد شدن مقاله شما زیاد خواهد بود

 

قطعاً دلایل بسیار دیگری نیز وجود دارد که چرا یک مقاله ممکن است رد شود. در صورتی که مواردی را تجربه کرده‌اید که در این مقاله ذکر نشده خوشحال می‌شویم آن‌ها را در قسمت کامنت‌ها با ما به اشتراک بگذارید.

بعد از مطالعه مطالب بالا احتمالا مواردی مانند: "واقعا امکانش هست همچین مواردی اتفاق بیوفته؟" "بهتر نیست که اصلا مقاله‌ام رو منتشر نکنم؟!""دلایلی زیادی وجود داره که مقاله من نتونه منتشر بشه!" ذهنتان را مشغول کرده است.

بله شما باید مقاله‌تان را منتشر کنید! تضمینی وجود ندارد که حتما دلایل بالا می‌تواند باعث رد شما مقاله شما شود. در اصل، سردبیران به دلایلی مختلفی مقالات را رد می‌کنند. اما اکنون با مطالعه مطالب بالا می‌توانید خود را برای مشکلات احتمالی آماده کرده و احتمال رد شدن مقالاتتان را پایین آورید.

 

سایر مقالات سایت:

Impact-Metrics

 

ضرایب تأثیر و اهمیت آن

What-to-do-when-a-paper-is-rejected  

رد شدن مقاله توسط مجله و نحوه برخورد با آن

types-of-scientific-papers  

انواع مقالات علمی داخلی و خارجی

what-is-scholarship   

چگونه برای اپلای، پذیرش، و گرفتن فاند اقدام کنم؟

how-to-write-an-essay    چگونه یک مقاله علمی بنویسم؟
how-to-write-a-dissertation   چگونه یک پایان نامه یا رساله بنویسم؟
How-to-Write-a-Statement-of-Purpose-SOP   چگونه یک انگیزه نامه بنویسم؟

این مقاله در گروه ویرایش، رفع سرقت، و ترجمه ادیت95 تهیه شده است. استفاده بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.

ارسال نظر


نظرات کاربران

1: صفر رحیمی:بسیار مفید بود.

خواهش می کنم.

2: امیرحسین:عالی ممنون بابت این مطلب مفید

خواهش می کنم. نظر لطفتان است.
آخرین مقالات و اخبار سایت مشاهده همه اخبار و مقالات
514 تعداد کاربران
14540 تعداد پروژه ها
17 تعداد مترجمان
6452 فارسی به انگلیسی
4152 انگلیسی به فارسی
93 رضایت مشتریان
شماره های تماس : - 04136384214 09919001619
ثبت سفارش