چگونه برای اپلای، پذیرش، و گرفتن فاند اقدام کنم؟

دانشجویان همواره باتوجه به شرایط خود قصد طی کردن مراحل اپلای، پذیرش و اخذ فاند از دانشگاه های خارجی را دارند. این فرایند نیازمند اقداماتی است که فرد باید با آن ها آشنا باشد، زیرا ممکن است با انجام ندادن یکی از این اقدامات همه زحمات هدر روند. به این ترتیب برای اقدام به انجام این مراحل به تحقیقات زیاد و گسترده درمورد دانشگاه های موردنظر نیاز است. این فرایند نیاز به برنامه ریزی مداوم دارد، اما ازآنجاکه شرایط آن در بسیاری از دانشگاه ها و کشورها همانند یکدیگر است، تقریبا به راحتی می توان به اطلاعات کافی در این مورد دست پیدا کرد. در این مقاله به این پرسش پاسخ خواهیم داد که چگونه برای اپلای، پذیرش، و  گرفتن فاند اقدام کنم؟

دانشجویان همواره باتوجه به شرایط خود قصد طی کردن مراحل اپلای، پذیرش و اخذ فاند از دانشگاه های خارجی را دارند. این فرایند نیازمند اقداماتی است که فرد باید با آن ها آشنا باشد، زیرا ممکن است با انجام ندادن یکی از این اقدامات همه زحمات هدر روند. به این ترتیب برای اقدام به انجام این مراحل به تحقیقات زیاد و گسترده درمورد دانشگاه های موردنظر نیاز است. این فرایند نیاز به برنامه ریزی مداوم دارد، اما ازآنجاکه شرایط آن در بسیاری از دانشگاه ها و کشورها همانند یکدیگر است، تقریبا به راحتی می توان به اطلاعات کافی در این مورد دست پیدا کرد.

اصطلاح شناسی اپلای

اولین و بیشترین اصطلاحی که در فرایند مراحل اپلای، پذیرش و اخذ فاند استفاده می شود، اپلای (apply) است. این واژه به معنی گرفتن پذیرش تحصیلی در مقطعی مشخص که ممکن است کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتر باشد، است. درنتیجه مراحل اپلای فرایندی است که برای گرفتن پذیرش تحصیلی از کشور دیگر و دانشگاه مدنظر انجام می شود. کسی که قصد انجام این کار را دارد نیز applicant نام دارد. به این فرایند admission گفته می شود و آن نامه ای که برای این فرایند نگارش می شود admission letter نام دارد.

 به مجموعه ای از مدارک documents و حداقل مدارک موردنیاز minimum requirements می گویند. برای آپلود مدارک در وب سایت دانشگاه نیز از submit استفاده می شود. این مدارک در دپارتمان پذیرش دانشگاه یا admission office توسط assessment مورد ارزیابی قرار می گیرد. در صورت قبول شدن از accept و رد شدن از reject استفاده می شود.

 حالت میانه هم conditional accept است که به معنی پذیرش موقتی است. cv همان رزومه تحصیلی، SOP همان انگیزه نامه دانشجو، LOR همان توصیه نامه استاد است و کارنامه رسمی دانشگاهی نیز official transcripts نامیده می شود.

Study-Plan-for-Admission-and-getting-Fund

برنامه ریزی مداوم، لازمه اپلای

مسیر اپلای تا پذیرش

اول ازهمه نیاز است که فرد متقاضی کشور و دانشگاه مدنظر خود را انتخاب کند و سپس برنامه های دانشگاه در مقاطع تحصیلی مختلف را مشاهده کند. در این مرحله باید برحسب سلیقه و رزومه خود رشته ای انتخاب کرده و مراحل اپلای، پذیرش و اخذ فاند را آغاز کند. برای این اقدام که معمولا باید به صورت آنلاین انجام بگیرد، نیاز به مدارکی است که از قبل آماده باشد. در این مسیر مراحلی وجود دارند. اولین مورد این است که برای این فرایند باید برنامه ریزی خاص داشت و زمان بندی را به بهترین شکل موردتوجه قرار داد. در پایان نیز باید مدارک را ارسال کرد. در این میان مراحل زیادی وجود دارند که اگر جزئیات آن ها رعایت نشوند، این فرایند به خوبی انجام نمی پذیرد.

  • برنامه ریزی و زمان بندی

قبل از هر چیز لازم است که فرد متقاضی دلایل و پشتوانه ذهنی خوبی برای تحصیل در کشور دیگری داشته باشد، زیرا این اقدام بسیار جدی و سرنوشت ساز است و درصورتی که فرد پس از آن پشیمان شود، انرژی و هزینه زیادی هدر داده است. زمانی که فرد تصمیم خود را گرفت، بهتر است این فرایند را از ۷ تا ۱۲ ماه قبل از ددلاین (deadline) دانشگاه ها آغاز کند. به طورکلی متقاضی هرچه زودتر برای مراحل اپلای، پذیرش و اخذ فاند اقدام کند، احتمال موفقیت خود را افزایش می دهد.

  • تهیه فهرست دانشگاه ها

در این مرحله لازم است که فرد باتوجه به انگیزه و شرایط خود به سراغ تهیه لیستی از دانشگاه ها و رنکینگ آن ها برود. در وب سایت های این دانشگاه ها می توان برنامه تحصیلی یا همان program را مشاهده و انتخاب کرد. همچنین موارد مرتبطی با requirements (شرایط پذیرش) وجود دارند که باید آن ها را با دقت مطالعه کرد.

علاوه بر این نیاز است که ددلاین ها را با دقت بررسی کرد و کمک های هزینه مالی را نیز در نظر گرفت. در شرایطی که متقاضی به اطلاعات بیشتری نیاز داشته باشد، می تواند برای کسب آن به بخش های مختلف دانشگاه ایمیل ارسال کند. با بررسی ددلاین ها فرد باید برای آماده کردن مدارک موردنظر خود اقدام کند؛ زیرا اگر این فرایند طولانی شود، شانس موفقیت کم خواهد شد.

Select-The-Country-and-University-to-Apply

انتخاب کشور و دانشگاه موردنظر

برای لیست بهترین دانشگاه های جهان طبق رده بندی سایت وبومتریکس (webometrics)  به لینک زیر مراجعه فرمایید:

لیست برترین دانشگاههای جهان

  • شرکت در آزمون های زبان

ممکن است برای طی کردن مراحل اپلای، پذیرش و اخذ فاند از دانشگاه موردنظر آزمون های زبان متفاوتی وجود داشته باشند. این آزمون ها بستگی به کشور مقصد دارند، اما عموما برای دانشگاه ها گواهی مربوط به زبان انگلیسی کافی است. آزمون هایی که برای زبان انگلیسی وجود دارند عبارت اند از جی آر ای (GRE)، ست (SAT)، جی مت (GMAT)، آیلتس (IELTS)، تافل (TOEFL)، و سایر آزمونهای زبان انگلیسی که باید در زمان مناسب گواهی موردنظر را گرفت و برای دانشگاه فرستاد.

یکی از آزمون هایی که مدتی است به دلیل قیمت کم و شرایط مناسب موردتوجه قرار گرفته، آزمون دولینگو (Doulingo) است. بعضی از دانشگاه ها این آزمون را می پذیرند و بعضی دیگر نه. به همین دلیل فرد متقاضی برای انتخاب آزمون موردنظر حتما باید سایت دانشگاه را چک کند.

علاوه بر انتخاب آزمون مناسب برای اپلای، فرد باید نمره موردنیاز را نیز در نظر بگیرد. اگر دانشگاهی حداقل نمره ای که برای آیلتس در نظر گرفته است، نمره ۶ باشد، دارنده نمره ۵٫۵ شانس موفقیت کمی به نسبت بقیه دارد. همچنین با دانستن نمره موردنیاز دانشگاه، می توان فقط به اندازه نمره ذکر شده وقت گذاشت و انرژی را صرف بقیه فرایند اپلای کرد.

English-Proficiency-Certificate-a-necessary-requirement-to-Apply-Universities

مدرک زبان، لازمه اپلای

ممکن است به مقاله زیر نیز علاقه مند باشید:

آزمون های داخل و خارج زبان انگلیسی

این روزها دانشگاه ها و کالج های سراسر جهان دوره های بیشماری را ارائه می دهند که منحصراً به زبان انگلیسی تدریس می شوند و ثبت نام دانشجویان در برنامه های تحصیلی را برای دانشجویان بین المللی آسان می کنند.هنگامی که دانشجویی برای ادامه تحصیل دانشگاه ها اقدام می کند، علاوه بر ترجمه مدارک خود از فارسی (یا هر زبان دیگر) به انگلیسی به احتمال زیاد باید در یکی از آزمون های زبان انگلیسی شرکت کرده و به یک مدرک انگلیسی زبان دست پیدا کند. برای ادامه مطلب به لینک زیر مراجعه فرمایید:

آزمونهای زبان انگلیسی
  • تهیه منابع مالی و هزینه های تحصیل

تخصیص کمک هزینه تحصیلی فرایندی بسیاری طولانی دارد که گاهی ممکن است فرد را از تحصیل در کشور دیگر منصرف کند. اگر متقاضی برای ادامه تحصیل خود نیازی به دریافت کمک هزینه نداشته باشد و بتواند هزینه را پرداخت کند، باید با اثبات آن به انجام این فرایند ادامه دهد. اما اگر فرد به کمک هزینه تحصیلی نیاز داشته باشد، باید دو عامل بسیار مهم استاد و رزومه را در نظر بگیرد. کمک هزینه تحصیلی دارای جزئیاتی است که در ادامه به آن پرداخته می شود.

  • ساخت رزومه

رزومه (resume) یا سی وی (cv) باید مجموعه ای از توانمندی ها و قابلیت های فرد را نشان دهد. در رزومه فرد متقاضی باید تجربه ها، افتخارات تحصیلی، مقالات علمی، و سابقه کاری موجود باشند. برای نوشتن آن نیاز است که از افراد باتجربه کمک گرفت، چراکه رزومه از مهم ترین مدارک در این فرایند است. سی وی و رزومه معمولا با هم تفاوتی ندارند و برای نوشتن آن باید به مشخصات فردی، سوابق تحصیلی و کاری، مهارت ها، قابلیت ها، افتخارات و تجارب پرداخت. لازم به ذکر است که رزومه نباید طولانی باشد و یا عجولانه نوشته شود، همچنین ویرایش دوره ای آن نیاز است و اهمیت بسیار بالایی دارد.

Resume-CV-shows-your-Potentials-and-Skills

رزومه دربردارنده قابلیت ها

 

ممکن است به مقاله زیر نیز علاقه مند باشید:

چگونه یک رزومه قوی و مؤثر بنویسم؟

زمانی که صفر تا صد نوشتن رزومه را یاد بگیرید، هیچگاه از حقوق و شغل عالی دور نمی‌مانید. یادگرفتن در مورد نحوه نوشتن رزومه خوب باعث می‌شود زمان کمتری را برای یافتن شغل و بیشتر زمانتان را برای کسب درآمد سپری کنید. در واقع یک رزومه خوب مسیر را برای شما هموار می‌کند و باعث می‌شود شما تخصص گرا و هدفمند به جستجوی شغل بپردازید. برای ادامه مطلب به لینک زیر مراجعه فرمایید:

نحوه نوشتن رزومه

  • دریافت و نگارش توصیه نامه

یکی از امور ضروری در مراحل اپلای، پذیرش و اخذ فاند دریافت توصیه نامه (recommendation letter) است. این توصیه نامه از برخی از اساتیدی که در محل تحصیل فعلی یا قبلی بوده اند، دریافت می شود. فرد باید تمام تلاش خود را به کار بگیرد که توصیه نامه ای منحصربه فرد دریافت کند. به این دلیل که این توصیه نامه به قلم استاد است، شناخت او از دانشجو بیشترین تأثیر را دارد. پس فرد متقاضی باید اقدامات قابل توجهی پیش ازاین فرایند انجام داده باشد، تا توصیه نامه مناسبی دریافت کند.

Ask-Your-Professor-to-Write-A-Letter-of-Recommendation-for-You

نگارش توصیه نامه توسط استاد

  • نگارش sop

SOP یا statement of purpose قصد و هدف متقاضی را مشخص می کند. این نامه اهداف آکادمیک را در برمی گیرد و باید از غلط های گرامری و نگارشی به دور باشد. در نگارش این نامه که بیانگر اهداف است، نباید از جملات منفی استفاده شود و یا ساختاری مشابه با رزومه داشته باشد. در SOP باید ابعاد غیرعلمی شخصیت را شرح داد، به همین دلیل کپی برداری امر بسیار ناپسندیده ای است.

  • دریافت ریز نمرات و دانشنامه

در این مرحله ریز نمرات و دانشنامه دوره کارشناسی و کارشناسی ارشد باید دریافت شوند. این مدارک باید مهر و امضای دانشگاه را داشته باشند و توسط وزارت علوم یا سازمان مرکزی دانشگاه آزاد تأیید شوند. سپس نیاز است که دارالترجمه های رسمی آن ها را ترجمه کنند؛ در این ترجمه ها وجود مهر دادگستری و وزارت علوم ضروری است. در این مرحله باید مدارک ذکر شده را به دانشگاه موردنظر فرستاد و آن ها را مورد ارزیابی قرار داد. گاهی ارسال این مدارک نیاز به پرداخت هزینه دارد و گاهی لازم نیست.

  • برقراری ارتباط با استادها

برای تماس با استادان و افزایش احتمال موفقیت در مراحل اپلای، پذیرش و اخذ فاند می توان به وب سایت شخصی آن ها مراجعه کرد. طی این تماس فرد علاقه مندی خود را در زمینه تحصیل و کار نشان می دهد. به همین دلیل بهتر است که بر روی تجربیات مرتبط کاری خود با حوزه کاری استاد بیشتر تأکید کرد. البته به این نکته نیز باید توجه کرد که کدام یک از استادها کمک هزینه مالی می کنند، این بحث در بخش فاند به تفصیل توضیح داده خواهد شد.

در این تماس که در قالب ایمیل انجام می شود، پرسش هایی مطرح می شوند، اما باید توجه کرد این سؤالات تکراری و نامربوط به بحث نباشند. بهتر است رزومه را به پیوند ضمیمه کرد تا استاد با سطح علمی و توانایی های متقاضی آشنا شود. همچنین فرد باید در عنوان ایمیل حوزه کاری استاد را حتما بیان و ساختار نگارش رسمی (معرفی، بیان علاقه مندی و تجربه، درخواست از استاد و سپاسگزاری) را رعایت کند.

  • تکمیل فرم درخواست پذیرش

پس از انجام مراحل گفته شده نوبت به تکمیل فرم و پرداخت می رسد. اول باید فرم ها را تکمیل کرد و سپس هزینه مدارک که پیش ازاین آماده شده بود را پرداخت. این هزینه یا همان application feeبا کارت های ارزی بین المللی و به صورت آنلاین پرداخت می شود.

  • ارسال مدارک

این مرحله آخرین مرحله ای است که فرد باید در این فرایند بگذراند. مدارک به صورت پستی برای دانشگاه ارسال می شوند؛ درنتیجه می توان از شرکت پست ایران، tnt، dhl، aramex استفاده کرد. نتایج درخواست متقاضی معمولا سه تا پنج ماه بعد مشخص می شوند و دیگر نیاز به انجام کاری نیست. نتیجه ممکن است دو وضعیت داشته باشد: رد درخواست یا reject و یا پذیرش admission.

Classroom-of-an-Abroad-University

کلاس یکی از دانشگاه های خارجی

اخذ فاند تحصیلی

مراحل اپلای، پذیرش و اخذ فاند تحصیلی شرایط گوناگونی دارند و فرد باید از مراحل خاصی برای اخذ آن عبور کند. برای فردی که متقاضی است، معدل، سابقه کاری و تحصیلی، نمره زبان و اموری ازاین قبیل اهمیت ویژه ای دارند. به همین دلیل اگر متقاضی قصد گرفتن کمک هزینه تحصیلی داشته باشد، باید رزومه پرباری برای آن داشته باشد.

با اخذ فاند فرد می تواند به صورت رایگان یا نیمه رایگان در کشور دیگری تحصیل کند و علاوه برآن از خدمات آموزشی و تحصیلی دانشگاه نیز استفاده کند. حتی بعد از آن دانشجوی پذیرش شده می تواند اقامت کشور موردنظر را نیز بگیرد و مقیم آنجا شود. بورسیه و کمک هزینه تحصیلی مستلزم گفت و گو با استادان مربوطه و نامه نگاری با آن هاست. سپس می توان از دانشگاه موردنظر تأییدیه را گرفت و علاوه بر پذیرش دانشگاه، از فاند نیز بهره مند شد.

Getting-Fund-Needs-a-Strong-Rresume-CV

فاند نیازمند رزومه قوی

رابطه بین بورسیه با نمره زبان انگلیسی

شانس گرفتن بورسیه در کسانی بیشتر است که نمره مناسب زبان انگلیسی و مدرک زبان خارجی داشته باشد. درصورتی که زبان کشور موردنظر انگلیسی نباشد بهتر است زبان آن را به خوبی یاد گرفت و سپس اقدام کرد. حتی داشتن مدرک زبان آن کشور مزیت محسوب می شود. البته تمامی این موارد در وب سایت دانشگاه موردنظر نوشته می شود، اما به این دلیل که رقابت در گرفتن بورسیه بالاست، بهتر است که متقاضی در بهترین شرایط باشد تا فاند را دریافت کند.

توصیه نامه که پیش ازاین توضیح داده شد، توسط یکی از استادان دوره کارشناسی یا کارشناسی ارشد نوشته می شود. این توصیه نامه در مراحل اپلای، پذیرش و اخذ فاند نیز بسیار مهم و ضروری است؛ به همین دلیل بهتر است طوری نوشته شود که همه قابلیت ها را در بربگیرد.

در بعضی از دانشگاه ها نمره و معدل بسیار حائز اهمیت است و باید در راستای بالابردن آن کوشید. در بعضی دیگر سن فرد اهمیت بالایی دارد و ممکن است فردی که شرایط بسیار مناسبی دارد، اما سنش بالاست، فاند را دریافت نکند. به هر جهت پیشنهاد این است که وب سایت دانشگاه ها را برای دریافت این اطلاعات به خوبی بررسی و سپس اقدام کرد.

Fully-Funded-and-Partially-Funded-Education

تحصیل رایگان یا نیمه رایگان با فاند

اشتباهات رایج در فرایند اپلای

در فرایند مراحل اپلای، پذیرش و اخذ فاند ممکن است متقاضی اشتباهات زیادی انجام دهد و یا به جزئیات دقت نکند. در هر دو حالت احتمال پذیرش وی به خطر می افتد. درنتیجه مطالعه کافی در این زمینه و ارتباط با افراد باتجربه لازم و ضروری است. در اینجا به چند مورد از آن اشاره می شود.

  • شروع فرایند اپلای بعد از فارغ التحصیلی

نیازی نیست برای اقدام به انجام این کار تا گرفتن مدرک تحصیلی صبر کرد؛ زیرا در مراحل اولیه نیازی به ارائه مدارک نیست. درواقع زمانی که برای گذراندن این مراحل طی می شود، به مدرک نیازی نیست و پس از گذشت زمان و آماده شدن آن و رسیدن به مرحله ترجمه مدارک می توان بدون اتلاف وقت به ادامه فرایند پرداخت. مثلا اگر در ترم های آخر برای پذیرش اقدام کرد، می توان بعد از اینکه دوره تحصیلی را به پایان رساند، در دوره بعدی و دانشگاه موردنظر حاضر شود.

  • عدم توجه به شایعات

در این فرایند شایعات و گفته های زیادی وجود دارند که ممکن است فرد با آن ها مواجه شوند، اما ازآنجاکه مراحل اپلای، پذیرش و اخذ فاند پروسه ای بسیار مهم است، نباید همه گفته ها و شنیده ها را در زمان آن باور کرد. مثلا گفته می شود که بدون مدرک زبان می توان پذیرش دانشگاه های آمریکا و کانادا را گرفت، درحالی که چنین نیست.

گاهی نیز گفته می شود که برای کارشناسی ارشد در کانادا شانس اخذ فاند وجود ندارد، اما در حال حاضر بسیاری از افراد با گرفتن فاند در دانشگاه های این کشور مشغول تحصیل هستند. نمونه دیگر این است که gre فقط برای رشته های مهندسی کاربرد دارد و gmat برای رشته های مدیریت، ولی در این مورد نیز می توان نمونه های نقض پیدا کرد.

بدین ترتیب بهتر است برای اطلاعات بیشتر فقط به وب سایت های دانشگاه ها مراجعه و از صحبت های افرادی که در این زمینه تخصص و یا تجربه ای ندارند، دوری کرد.

Do-not-Pay-Attention-to-Rumors-About-Admission-and-Getting-Fund

توجه به شایعات، دلیل شکست

هزینه های اپلای

نمی توان دررابطه با هزینه های مراحل اپلای، پذیرش و اخذ فاند برای همه یک نسخه یکسان پیچید و هزینه قطعی مشخص کرد، زیرا این پروسه برای هرکس متفاوت است و ممکن است در هر مرحله هزینه ای کمتر یا بیشتر بپردازد. به هر جهت هزینه هایی که معمولا افراد در این فرایند پرداخت می کنند به ترتیب زیر هستند:

  • هزینه اخذ مدرک زبان

یادگرفتن زبان و داشتن مدرک زبان در پروسه اپلای بسیار حائز اهمیت است، به همین علت باید زبان کشور موردنظر را به خوبی یاد گرفت و برای مدرک آن اقدام کرد. اگر دانشگاه موردنظر تنها مدرک بین المللی زبان انگلیسی را نیاز دارد، داشتن آن برای متقاضی کفایت می کند و باید هزینه کلاس ها و آزمون را مدنظر قرار دهد. البته لازم به ذکر است که اگر فرد قصد گرفتن بورسیه را دارد، بهتر است زبان کشور مقصد را نیز بیاموزد.

درصورتی که سطح زبان متقاضی مناسب باشد، هزینه های زیادی برای کلاس ها پرداخت نخواهد شد و فقط هزینه آزمون هزینه ای قابل ملاحظه است. اما درصورتی که فرد بخواهد سطح زبان خود را در این فرایند با کلاس های زبان افزایش دهد، هزینه های زیادی باید بپردازد. علاوه بر این، اگر دانشگاه موردنظر علاوه بر مدرک آیلتس یا تافل، مدرک زبان دیگری مثل جی آرای برای پذیرش نیاز داشته باشد، هزینه مجزای آن را نیز باید پرداخت.

  • هزینه ترجمه مدرک تحصیلی

پس از گرفتن مدرک تحصیلی و فراهم کردن ریز نمرات، باید آن ها را ترجمه کرد. این ترجمه نیز بستگی به دفتری که متقاضی به آن مراجعه می کند، دارد. گاهی ممکن است هزینه حدود ۲۰۰ هزار تومان و گاهی ۵۰۰ هزار تومان باشد. درنتیجه به علت متغیر بودن هزینه ها، نمی توان مبلغ دقیقی مشخص کرد.

  • هزینه درخواست پذیرش

زمانی که مدارک برای درخواست پذیرش به دانشگاه موردنظر ارسال می شود، برای بررسی آن نیاز به پرداخت هزینه است. درصورتی که متقاضی برای دانشگاه های بیشتری درخواست فرستاده باشد، قاعدتا هزینه های بیشتری باید پرداخت کند.

Application-and-Admission-Costs

هزینه اپلای وابسته به کشور موردنظر

آزادکردن مدرک تحصیلی

هزینه آزادکردن مدرک که بعد از مراحل اپلای، پذیرش و اخذ فاند انجام می شود بستگی به منطقه و سهمیه آن منطقه آن دارد. هزینه ای که باید برای آزادکردن مدرک در منطقه یک پرداخت، در منطقه دو و سه دوبرابر است. همچنین سال ورودی متقاضی به دانشگاه نیز متفاوت است. برای آگاهی بیشتر از هزینه آزادکردن مدرک می توان به سایت وزارت علوم مراجعه کرد و از جزئیات آن باخبر شد.

البته راه های دیگری نیز وجود دارند که می توان با استفاده از آن مدرک را بدون هزینه آزاد کرد. یکی از راه ها این است که فرد مدرک تحصیلی خود را به مدت شش ماه به یکی از مؤسسات کاریابی دهد. اگر در این مدت کار برای این فرد پیدا نشود، می تواند با نگارش نامه و تأیید اداره کار مدرک خود را بدون هزینه آزاد کند. همچنین اگر فرد مذکور، مذکر باشد می تواند با دریافت معافیت سربازی مدرک خود را آزاد کند.

You-need-your-Academic-Certificate-to-Receive-Visa

نیاز به اصل مدرک تحصیلی در مرحله ویزا

  • هزینه دریافت ویزا

این مرحله سخت ترین و پرهزینه ترین مرحله در مراحل اپلای، پذیرش و اخذ فاند است. هزینه آن نیز مانند موارد قبلی بستگی به کشور موردنظر دارد. اگر کشور موردنظر در ایران سفارت نداشته باشد باید برای وقت سفارت به کشور دیگر سفر کرد که همین امر نیز هزینه زیادی با خود به همراه دارد.

  • هزینه سفر

هزینه بلیت هواپیما و عوارضی برای خروج از کشور نیز مسئله ای است که باید به آن توجه کرد. این هزینه برای همه کشورها یکسان نیست و کشوری با کشور دیگر تفاوت دارد. علاوه بر این زمانی که فرد پذیرفته شده به کشور موردنظر می رسد، هزینه هایی مثل ثبت نام در دانشگاه، افتتاح حساب، محلی برای اقامت، خوردوخوراک، پوشاک و بسیاری از هزینه های دیگر را باید در نظر گرفت.

Travel-Costs-When-Applying-to-a-University

هزینه سفر یکی از هزینه های اپلای

نتیجه گیری

مراحل اپلای، پذیرش و اخذ فاند باید با جزئیات انجام شوند و اگر پای در یکی از آن ها بلغزد و نیمه تمام انجام شود، شانس موفقیت در پذیرش از بین می رود. این مراحل از یادگیری زبان گرفته تا ارسال مدارک، دارای هزینه هایی هستند که هرکدام نسبت به کشور مقصد تفاوت دارند. دریافت ویزا یکی از پرهزینه ترین مراحل این فرایند است و در خصوص با آزادسازی مدارک نیز باید اقداماتی انجام داد. اما بقیه مراحل تا حدودی ساده تر هستند.

البته این موضوع نیز بستگی به رزومه فرد متقاضی و انگیزه نامه او دارد، ولی در حالت کلی اگر سی وی او مناسب باشد شانس او بالاتر می رود. توصیه نامه استاد نیز مطلبی حائز اهمیت است و باید دربرگیرنده توانایی های به خصوص فرد متقاضی باشد. البته اگر فرد برای اخذ فاند اقدام کند باید نامه نگاری هایی با استادان مربوطه داشته باشد تا بتواند به صورت رایگان یا نیمه رایگان در آن دانشگاه تحصیل کند. این امر نیز مستلزم داشتن رزومه قوی و نمرات خوب است. همچنین گاهی سن متقاضی در این امر مهم و اساسی شمرده می شود.

در صورت گرفتن بورسیه، تمام هزینه‎هایی که در فرایند مراحل اپلای، پذیرش و اخذ فاند انجام شده، جبران خواهد شد. ولی اگر کمک هزینه تحصیلی هم دریافت نشود، با کارکردن در کشور مقصد می توان بسیاری از هزینه ها را جبران کرد. در نتیجه این فرایند گرچه طولانی است، اما اگر با دقت و با کمک افراد باتجربه انجام شود، حتما با موفقیت طی خواهد شد و فرد به پذیرش موردنظر خود خواهد رسید.

این مقاله در گروه ترجمه، ویرایش، و رفع سرقت ادبی ادیت95 تهیه شده است. استفاده بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.

ارسال نظر


آخرین مقالات و اخبار سایت مشاهده همه اخبار و مقالات
514 تعداد کاربران
14540 تعداد پروژه ها
17 تعداد مترجمان
6452 فارسی به انگلیسی
4152 انگلیسی به فارسی
93 رضایت مشتریان
شماره های تماس : - 04136384214 09919001619
ثبت سفارش