نرم افزار گرامرلی (Grammarly) یکی از بهترین ابزار های بررسی ایرادات نگارشی و ویرایشی متون انگلیسی در پروژه ترجمه، ویرایش، و پارافریز می باشد. استفاده از این نرم افزاری می تواند کیفیت ویرایش متون انگلیسی، ترجمه آنلاین فارسی به انگلیسی، و پارافریز متون انگلیسی را به طرز قابل توجهی ارتقاء دهد. بنابراین، می توان از گرمرلی در نوشتن انواع مختلف مقالات (علی الخصص مقاله انگلیسی) بهره جست. در ادامه به بررسی کامل این ابزار می پردازیم.
گرمرلی یک سیستم هوش مصنوعی پیچیده (sophisticated artificial intelligence) است که از زمان پیدایش آن یعنی سال 2009، به صورت مداوم در حال بهبود و پیشرفت بوده و توسط زبان شناسان و مهندسانی ساخته شده است که الگوریتم هایی برای شناسایی الگو های یک متن خوب، توسعه داده اند. سیستم هوش مصنوعی (AI) گرمرلی علاوه بر این که هر جمله را مرور و بررسی می کند و در صورت پیدا کردن خطا ها، جایگزین های مناسبی پیشنهاد می دهد، بلکه کمک می کند تا متن شما قابل فهم تر و روان تر شود به صورتی که تن و لحن نوشته های شما را مشخص می کند و برای بهبود کیفیت و روان تر شدن متن شما، کلمات مترادف پیشنهاد می دهد. همچنین سیستم هوش مصنوعی گرمرلی می تواند متن شما را از نظر سرقت ادبی بررسی کند و راهکار هایی برای رفع آن ارائه دهد.
سیستم هوش مصنوعی گرمرلی اشکلات و خطا های متن شما را بررسی می کند. نسخه رایگان گرمرلی متن را تنها از نظر گرمری، علامتگذاری و املاء بررسی می کند اما نسخه پریمیوم (Grammarly premium) علاوه بر این ها، متن را از نظر سرقت ادبی (Plagiarism) هم بررسی می کند و برای روان تر کردن متن کلمات مترادف پیشنهاد می دهد و با تغییر کلمات غیر رسمی، درجه رسمیت متن را بهبود می بخشد.
همچنین اگر گرمرلی یک خطا را در متن شما شناسایی کرد، همراه آن توضیح می دهد که چرا این مورد غلط است. بنابراین اگر زبان انگلیسی زبان مادری شما نیست، شما با مطالعه این توضیحات مهارت نگارش خود را پیشرفت می دهید و با شیوه های صحیح نوشتن یک متن انگلیسی آشنا می شوید.
همانطور که در شکل زیر نشان داده شده است، نرم افزار گرامرلی در نسخه مایکروسافت ورد پنج قابلیت اصلی برای ویرایش متون انگلیسی دارد. این چهار قابلیت عبارتند از correctness ،clarity engagment ،delivery، و plagiarism.
در نسخه رایگان نرم افزار گرامرلی فقط گزینه correctness فعال است و کاربر نمی تواند از بقیه قابلیت های نرم افزار استفاده کند.
بر خلاف نسخه رایگان، در نسخه پرمیوم گرامرلی، کاربر قادر به استفاده از تمامی امکانات ذکر شده برای نرم افزار است.
تفاوت نسخه پولی (پرمیوم) و رایگان گرامرلی
گرمرلی محیط کاربری بسیار ساده دارد و برای استفاده از آن نیاز نیست خوره کامپیوتر باشید یعنی با چند کلیک می توانید به آسانی از گرمرلی استفاده کنید. می توانید در وبسایت یا نرم افزار نصبی آن متن را کپی و پیست کنید، یا می توانید نسخه add-in را نصب کنید که هنگام استفاده از ورد به صورت خودکار اشکالات را تشخیص می دهد و یا می توانید browser extension را فعال کنید تا در سایت های مختلف مانند Gmail، خطا ها را خودکار تشخیص دهد.
شاید کپی و پیست کردن نوشته ها در گرمرلی برای بعضی افراد آزار دهنده باشد اما کپی و پیست کردن تنها راه استفاده از گرمرلی نیست بلکه چندین روش برای بررسی متن تان وجود دارد که در ادامه بررسی می کنیم (لازم به ذکر است که برای استفاده از خدمات گرمرلی ابتدا باید یک حساب کاربری بسازید)
ابتدا وارد سایت Grammarly شوید. سپس برای بررسی متون خود در نسخه تحت وب گرمرلی روی گزینه New کلیک کنید و متن خود را در کادر مربوطه پیست کنید.
اگر قصد دارید از گرمرلی برای ویرایش یک فایل استفاده کنید، گزینه Upload را زده و فایل خود را انتخاب کنید و آپلود کنید. همچنین می توانید به صورت مستقیم تایپ کنید و به این شیوه هم نوشته های شما بررسی خواهند شد.
اگر به جای وبسایت می خواهید نرم افزار گرمرلی را نصب کنید، می توانید به آسانی با مراجعه به صفحه دانلود گرمرلی را برای سیستم خود دانلود و نصب کنید. شیوه استفاده از این نسخه تفاوتی با نسخه تحت وب ندارد.
می توانید گرمرلی را به صورت مستقیم در Microsoft Word نیز نصب کنید. این نسخه بسیار ساده بوده و اشکالات شما را به صورت خودکار هنگام تایپ کردن تشخیص می دهد. برای دانلود نسخه آفیس گرامرلی از لینک زیر استفاده نمایید:
دانلود افزونه گرامرلی برای مایکروسافت آفیس |
یکی از آسان ترین روش های استفاده از گرمرلی، استفاده از افزونه آن در مرورگر می باشد. به سادگی این افزونه را در مرورگر کروم از طریق سایت گرمرلی یا Chrome web store نصب کنید تا گرمرلی به صورت خودکار نوشته های شما را در سایت های مختلف بررسی و ویرایش کند. یکی از مفید ترین سایت ها برای استفاده از این نسخه، Gmail می باشد که گرمرلی شما را در نوشتن یک ایمیل ایده آل یاری می کند. در تصویر زیر می توانید چند سایت دیگر را ببینید که می توانید از گرمرلی در آن ها نیز استفاده کنید
گرمرلی همچنین یک کیبورد مخصوص گوشی هم دارد که برای دستگاه های اندروید و آی او اس موجود است. اگر این کیبورد را نصب کنید، گرمرلی نوشته های شما را هنگام نوشتن ایمیل یا پیام بررسی خواهد کرد. همچنین این کیبورد برای افزایش سرعت تایپ شما قابلیت پیشبینی کلمه بعدی (smart prediction) هم دارد.
گرمرلی یک ابزار کامل و بی عیب نیست یعنی ممکن است بعضی از پیشنهاد های آن درست نباشند پس هنگام استفاده از گرمرلی در ویرایش مقاله انگلیسی باید حواستان به این نکته باشد البته گرمرلی شما را مجبور به انجام تغییرات و اصلاحات نمی کند و کاربر کاملاً آزاد است که بعضی پیشنهاد ها را نادیده بگیرد. اگر به هر دلیلی خواستید یک خطای یافت شده توسط گرمرلی را رد کنید و نادیده بگیرید، باید گزینه dismiss را انتخاب کنید.
مثال این مورد استفاده از حالت مجهول (passive) افعال است. تقریباً تمامی ژورنالهای چاپ مقالات انگلیسی به استفاده از حالت مجهول افعال تأکید دارند. با اینحال، حالت پیشفرض گرامرلی استفاده کردن از حالت معلوم (active) افعال است. برای رفع این مشکل باید از بخش deactivate suggestions گزینه turn back off انتخاب شود.
نحوه فعال کردن حالت مجهول و معلوم افعال در گرامرلی پرمیوم
شاید بپرسید که تفاوت گرمرلی با سایر رقبا در چیست که این همه معروف و محبوب شده؟
گرمرلی تنها ابزار ویرایش متون در دنیا نیست. بلکه رقیب های زیادی هم دارد اما با بیش از 10 میلیون کاربر، معروف ترین و محبوب ترین آن ها برای ویرایش متن انگلیسی است. از سایر برنامه های ویرایش متون می توان ProWritingAid ،Ginger و WhiteSmoke را نام برد. این برنامه ها همانند گرامرلی متون را از نظر گرامر، علامت گذاری و املاء بررسی می کنند. که در ادامه به مقایسه هر سه برنامه با گرمرلی می پردازیم:
این برنامه احتمالا بهترین جایگزین بجای گرمرلی است که علاوه بر اصلاح اشکالات گرامری و املاء و علامتگذاری، روی بهبود کیفیت نوشته و روان تر شدن آن نیز تمرکز می کند و این کار را با بررسی کلمات تکراری و پیشنهاد کلمه مترادف، جملات تکراری، کلیشه ها و ... می کند. در کل این ابزار برای نوشته های بلند و طولانی مناسب تر است مانند کتاب ها و مقاله ها. اما محیط کاربری ساده مانند گرمرلی را ندارد. نسخه پریمیوم آن 60 دلار در سال بوده که در مقایسه با قیمت سالانه 140 دلاری گرمرلی ارزان تر است و ارزش خرید آن بالاست. نسخه پریمیوم پلاس هم قیمت 70 دلار در سال را دارد و تفاوت آن با نسخه پریمیوم، قابلیت بررسی سرقت ادبی نوشته ها می باشد.
تصویری از محیط نرم افزار ProWritingAid
این برنامه قابلیت هایی دارد که در گرمرلی موجود نیستند. مانند یک مترجم که می تواند متون را بین 60 زبان ترجمه کند. این قابلیت برای افرادی که فقط در زبان انگلیسی نمی نویسند بسیار مفید است زیرا می توانند ابتدا متن را از زبان دیگری مانند زبان فرانسوی به انگلیسی ترجمه کرده و سپس به بررسی اشکالات متن ترجمه شده بپردازند. اما بر خلاف گرامرلی ساده و آسان نیست و محیط کاربری زیبا و کاربر پسند مانند گرمرلی ندارد. همچنین با ورد هم سازگار نیست و سرعت تصحیح آن کمتر از گرمرلی است. نسخه پریمیوم این برنامه 90 دلار در سال است در حالی که نسخه پریمیوم گرمرلی 140 دلار می باشد.
تصویری از محیط نرم افزار Ginger
این برنامه مانند گرمرلی با اکثر پلتفورم ها سازگار است مانند Windows و MacOs و افزونه آن را می توان برای اکثر مرورگر ها مانند Firefox و Opera، نصب کرد و در سایت های مختلف از آن برای ویرایش متن استفاده کرد. اما بر خلاف گرمرلی، هوش مصنوعی پیشرفته ندارد و تنها اشکالات ساده را تشخیص می دهد. نسخه پریمیوم آن سالانه 80 دلار است.
تصویری از محیط نرم افزار WhiteSmoke
اکثر نرم افزار و برنامه ها تنها اشکالات ساده و معمولی را تشخیص می دهند اما در موارد پیچیده باید خودتان خطا ها را بیابید که این کار هم وقت هم انرژی زیادی از شما می گیرد در صورتی که گرمرلی همه این کار ها را با سرعت و دقت بسیار بالایی انجام می دهد و به کار های شما سرعت عمل می بخشد. همچنین گرمرلی از بقیه رقبا ساده تر و استفاده از آن آسان تر است و محیط کاربری دوست داشتنی و زیبا دارد. سازندگان گرمرلی می خواستند وسیله ای بسازند که برای همه مفید باشد؛ هم برای افراد عادی با نوشته های غیر رسمی و معمولی و هم برای دانشجویان و افراد متخصص با نوشته های رسمی و دانشگاهی و تخصصی. که با تلاش مداوم در عمل به این خواسته موفق بوده اند. و هم اکنون با تعداد کاربر بیشتر و در نتیجه بودجه بیشتر، این سه برنامه رقیب را کنار زده و با تبلیغات زیاد روز به روز به محبوبیت خود می افزایند.
گرمرلی می تواند عمده اشکالات را تشخیص دهد و به شما در ویراستاری متن کمک شایانی کند اما باید بگوییم که گرمرلی هنوز نمی تواند در سطح یک انسان ویرایش کند و راه درازی در پیش دارد. سیستم هوش مصنوعی گرمرلی بعضی اشکالات را که ممکن است برای انسان خیلی واضح باشد، تشخیص نمی دهد و از آن ها رد می شود. بنابراین، اتکای بیش از حد به گرامرلی ممکن است منجر به مشکلاتی مثل ترجمه ماشینی شود.
برای مثال، ممکن است یک کلمه از لحاظ املایی درست باشد اما آن کلمه با مضمون متن مرتبط نباشد یا مثلاً در یک جمله بگوییم که یک نفر سیاه پوست است اما در جمله بعدی همان فرد را سفید پوست بنامیم. یک انسان به آسانی می فهمد که این ها غلط هستند اما گرمرلی نمی تواند این کار را بکند. بنابراین، نمی توانید همه کار ها را به گرمرلی بسپارید و باید خودتان حواستان به تغییرات اعمال شده توسط گرمرلی باشد.
گرمرلی برای نوشته های عادی و معمولی کافی است اما بهتر است متون رسمی مثل پایان نامه ها، مقاله ها، و مکاتبات رسمی را به یک ویراستار و مترجم حرفه ای بسپارید. گروه ترجمه، ویرایش، و پارافریز ادیت 95 تیمی متشکل از نخبگان دانشگاهی در زمینه ادیت مقاله و متن انگلیسی، پارافریز، ترجمه فارسی به انگلیسی، ترجمه انگلیسی به فارسی، و خدمات دیگر میباشد.
اعضای ادیت 95 همگی دارای مدارک دانشگاهی از دانشگاه های برتر ایران و یا مدارک معتبر زبان انگلیسی و یا مدارک بینالمللی زبان انگلیسی شامل TOEFL ، IELTS، و یا GRE هستند که همگی براساس آزمون ورودی انتخاب شدهاند.
خدماتی اصلی که در ادیت95 ارائه میشوند عبارتند از:
پارافریز (کاهش درصد همپوشنانی)
با توجه به توضیحات فوق، شما می توانید با اطمینان کامل از دریافت فایلی بی نقص و با قیمت مناسب نسبت به ثبت سفارشهای ترجمه، ادیت، و پارافریز متون انگلیسی در ادیت95 اقدام نمایید. برای ثبت سفارش از لینک زیر استفاده نمایید:
ثبت سفارش ترجمه/ویرایش/پارافریز
این مقاله در گروه ویرایش، رفع سرقت، و ترجمه ادیت95 تهیه شده است. استفاده بدون ذکر منبع مجاز نمی باشد.